Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Braun Róbert távozik a jegybankból

forrás: mti | 2012.09.27. |
Jegybank, MNB, személycsere
Braun Róbert távozik a jegybankból
Braun Róbert azonnali hatállyal felmondta munkaviszonyát a Magyar Nemzeti Bankban.

Ezt maga a jegybank elnök tanácsadójaként működő szakember közölte csütörtökön.
    "Az elmúlt napokban a nyilvánosságban megjelent egyes írások olyan látszatot keltenek, amely által a Magyar Nemzeti Bank függetlensége sérülhet, hitelessége gyengülhet. Ez megengedhetetlen" - áll a közleményben.
    A távozó tanácsadó hangsúlyozza: "a Magyar Nemzeti Bank, valamint Simor András jegybankelnök integritása és hitelessége olyan érték, melyet minden számomra lehetséges eszközzel védenem kell. A Magyar Nemzeti Bank függetlenségén nem eshet csorba".
    Kiemelte, hogy az elmúlt években megtiszteltetés volt számára a Magyar Nemzeti Bankban dolgozni, "Simor András kérlelhetetlen és elkötelezett küzdelmét támogatni a Magyar Nemzeti Bank függetlenségének, a monetáris politika hitelességének megőrzésében".
    A Magyar Nemzet csütörtöki számában arról írt, hogy Braun belépett az MSZP III. kerületi szervezetébe, és ez felveti az összeférhetetlenség gyanúját. Az Index pedig kedden írt arról, hogy Braun Róbert, Medgyessy Péter volt kommunikációs vezetője és Gyurcsány Ferenc volt stratégiai főtanácsadója politikailag ismét aktív, rendszeresen találkozik Mesterházy Attila MSZP-elnökkel, akinek tanácsokat ad. Arról is beszámoltak, hogy tavasszal Braun már nem háttéremberként, hanem politikusként térne vissza a közéletbe.

Még nincs értékelve