Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Csökkent az Erste bankcsoport adózott eredménye

forrás: mti | 2012.07.31. |
Csökkent az Erste bankcsoport adózott eredménye
A kisebbségi érdekeltségek levonása után 12,9 százalékkal 453,6 millió euróra csökkent az Erste bankcsoport adózott eredménye az első félévben az egy évvel korábbihoz képest - áll a társaságnak az MTI-hez eljuttatott közleményében. Ezt az eredményt pozitív és negatív egyszeri tételek egyaránt befolyásolták.

 Az üzemi eredmény 11,2 százalékkal 1,75 milliárd euróra esett, mert az egy évvel korábbihoz képest alacsonyabb volt a működési bevétel, a nettó kamatbevétel, a nettó díj- és jutalékbevétel, továbbá csökkent a nettó kereskedési eredmény.
    Az eszközminőség vegyes volt: Ausztria, Csehország és Szlovákia javuló tendenciát mutatott, miközben Románia, Magyarország és Horvátország romló eredményekről számolt be. Összességében a nem teljesítő hitelek aránya az ügyfélhitelek százalékában 9,2 százalékra nőtt 2012. június 30-án (2011. év végén: 8,5 százalék volt).
    Magyarországon a lakossági, valamint a kis- és középvállalati üzletágban elért nettó kamatbevétel 175,9 millió euró lett, 7 százalékkal kevesebb a 2011. első félévi 189,1 millió eurónál. A lakossági devizahitelek kedvezményes árfolyamon történő és a törvényhozás által lehetővé tett végtörlesztéséből adódó csökkenő kamatbevételt ellensúlyozták a kereskedési eszközökből származó kamatbevételek.
    A kisebbségi érdekeltségek levonása utáni nettó eredmény a magyar leánybanknál mínusz 72,7 millió eurót tett ki, az előző év azonos időszakában elért mínusz 51,2 millió euróval szemben. A költség/bevétel arány 38,2 százalékra javult a 2011. első félévi 41,4 százalékról.
    A közlemény szerint az Erste csoport azzal számol, hogy az összes tőkekövetelményt (EBA, Bázel III.) kényelmesen és fenntartható módon teljesíteni tudja az előírt határidőig, likviditási helyzete szinte az összes versenytársáénál jobb marad, és mindennek köszönhetően jó pozícióban lesz ahhoz, hogy a jövőben is élni tudjon az alapvető üzletágai területén jelentkező növekedési lehetőségekkel.

Még nincs értékelve