Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Elmaradt forradalom

Tancsa Ágnes | 2010.12.08. |
Elmaradt forradalom
Annak ellenére, hogy az interneten hatalmas tömeg csatlakozott Eric Cantona, a bankrendszer megdöntésére irányuló felhívásához, a valóságban elmaradt a forradalom. Franciaországban tegnap délutánig nem rohamozták meg az emberek a bankokat, hogy kivegyék pénzüket.
A Manchester United egykori labdarúgója arra kért mindenkit, hogy kedden egyszerre vegyék ki a pénzüket a bankokból, mert szerinte ezzel a békés eszközzel meg lehet dönteni a pénzintézetek világuralmát. Az interneten október eleje óta keringő, 28 nyelvre lefordított felvételen, a manapság színészként dolgozó Cantona arról beszél, hogy van egy ötlete „egy nagyon egyszerűen megcsinálható forradalomhoz”. „A rendszer a bankok hatalmára épül. Ha 20 millió ember egyszerre kiveszi a pénzét a bankokból, a rendszer összeomlik. Ez vér és fegyver nélküli forradalom lesz.” – mondta Eric Cantona. Az akcióhoz csak a legnagyobb közösségi oldalon ötvenezren csatlakoztak, a videót pedig több százezren nézték meg.
 
Ahhoz, hogy Cantona akciója sikeres legyen, de legalábbis valódi gondot okozzon a bankoknak, több százmillió eurót kellene egyszerre kivenniük az embereknek a pénzintézetekből. Franciaországban azonban ez nehezen elképzelhető, hiszen csak néhány száz euró vehető fel az automatákból egyszerre.
Még nincs értékelve