Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Fogyasztóvédelmi bírság hitelintézetnek

Tancsa Ágnes | archív | 2010.08.13. |
Fogyasztóvédelmi bírság hitelintézetnek
Első ízben szabott ki fogyasztóvédelmi bírságot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a banki magatartás kódex megsértése miatt. Kétmillió forintot megfizetésére kötelezte a Porsche Bank Zrt.-t.
A hitelintézet üzletszabályzata, valamint az ügyfelei számára kiadott hitelkérelmi dokumentumok nem tartalmazták, hogy a Porsche Bank alávetette magát a magatartási kódexben rögzített szabályoknak, ezzel megsértve a hitelintézeti törvényt. Valamint a bank ügyfélhitelekkel kapcsolatos árazási elveiből hiányoznak a hitelintézeti törvényben kötelezően meghatározott elemek, mint például a kamatot, díjat, vagy költséget csak az azokra ténylegesen hatást gyakorló ok miatt lehet módosítani.
 
A Bank nem csak a hitelintézeti törvény rendelkezéseit, de a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt is megsértette. Nem építette be szerződéses dokumentumába, vagy belső szabályzatába a végrehajtás elkerülését célzó lépéseket, a nem vagy késedelmesen teljesítő ügyféllel szemben, például az együttműködő ügyfelek esetében alkalmazható eljárást.
 
A PSZÁF kötelezte a bankot, hogy szeptember 30-ig nyújtson be belső ellenőri jelentést a kódex és a törvény betartásának ellenőrzéséről.
Még nincs értékelve