Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Jelentősen megugrottak a spanyol állampapírhozamok

forrás: mti | 2012.06.26. |
Jelentősen megugrottak a spanyol állampapírhozamok
Jelentősen megugrottak a hozamok a keddi spanyol állampapír-aukción, az ibériai ország tavaly november óta nem fizetett ilyen magas hozamot rövid lejáratra, miközben a mentőcsomagra szoruló hazai bankok részéről csökkent az érdeklődés.

A keddi aukción felkínált 3 és 6 hónapos állampapír iránt erős volt a befektetők érdeklődése, a spanyol államkincstár a tervezett mennyiségnél valamennyivel többet, összesen 3,1 milliárd eurónyit értékesített a kétféle értékpapírból.
    A 3 hónapos futamidejű állampapír esetében a hozam 2,362 százalékra emelkedett, a legutóbbi, május 22-i aukción kialakult 0,846 százalékos hozam csaknem háromszorosára. A 6 hónapos állampapírokat 3,237 százalékos hozammal értékesítették, csaknem kétszer magasabbal, mint a május 22-i aukción kialakult 1,737 százalék.
    A befektetők összesen 8,325 milliárd euró értékű ajánlatot tettek, de ezen belül a spanyol bankok a múlt havinál kisebb keresletet támasztottak.
    Spanyolországnak nem kellett ilyen magas hozamot fizetnie ilyen rövid lejáratú állampapírra azóta, hogy június 9-én bejelentette: pénzügyi támogatásért folyamodik az euróövezeti országokhoz, hogy konszolidálni tudja bankszektorát. A hozamszint egyúttal a legmagasabb tavaly november óta.

Átlag: 5