Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Jelentősen nőtt a fizetésképtelenségi eljárások száma az első negyedévben

forrás: mti | 2012.06.27. |
Jelentősen nőtt a fizetésképtelenségi eljárások száma az első negyedévben
Európai összehasonlításban kiugróan, egy év alatt 33 százalékkal nőtt a fizetésképtelenségi eljárások száma az első negyedévben Magyarországon - állapította meg a marketing, kockázatkezelési és üzleti információs szolgáltatásokra szakosodott Bisnode csoport szerdán ismertetett összehasonlító elemzésében.

 A 12 európai ország (Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Lengyelország, Ausztria, Németország, Svájc, Finnország, Svédország, Norvégia, Dánia) adatait összehasonlító elemzés szerint ebben a körben négy felszámolási eljárás közül egyet magyarországi cég ellen indítottak el.
    A közlemény szerint a közép-európai régióban 25 százalékkal nőtt a csődök, felszámolási és végelszámolási eljárások száma, míg a német nyelvű országokban (Németország, Ausztria, Svájc) a növekedési ütem a 2 százalékot sem érte el. Négy országban pedig - Dánia, Németország, Norvégia, Csehország - nem emelkedett a felszámolási eljárások száma.
    A Bisnode csoport statisztikájából kiderül, hogy a felszámolással leginkább veszélyeztetett iparág Európában is az építőipar, amelyet a bank- és biztosítási szektor követ.
    A cégbezárások növekedésével szemben a cégalapítási kedv egész Európában csökkent, de leginkább Magyarországon és Lengyelországban. A többi országhoz hasonlóan, Magyarországon is a szolgáltató szektorban alakult a legtöbb új cég, ezt követi a kereskedelem majd a válság által erősen sújtott építőipar.
    Az építőiparban hagyományosan sok cég alakul, amelynek oka, hogy ebből a szektorból nehezen váltanak a cégtulajdonosok, illetve magyar hagyomány, hogy a rosszul működő, tartozásokat maguk után hagyó építőipari cégek más néven, de azonos vezetővel alakulnak újra - írta a Bisnode.

Még nincs értékelve