Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kombinált hitel garancia eljárás mellett lehet pályázni

forrás: mti | 2011.09.26. |
gazdaság, NFÜ, pályáza, pénz
Kombinált hitel garancia eljárás mellett lehet pályázni
Októbertől az Új Széchenyi Terv Kombinált Hitel Garancia (khg) eljárás mellett lehet pályázni a Gazdasági Operatív Programban (GOP) a legújabb komplex vállalati technológia-fejlesztésre, valamint a logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztésére meghirdetendő kiírásokra - jelentette be Siba Ignác, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) főigazgatója hétfőn, sajtótájékoztatón, Budapesten.

Siba Ignác hangsúlyozta, hogy a kombinált hitel garancia eljárást a vállalkozások forrásának biztosítására dolgozták ki, a vállalkozónak a projekthez szükséges összköltség 25 százalékával kell rendelkeznie önerőként, 25 százaléka vissza nem térítendő uniós támogatásból, a másik 50 százalék kedvezményes bankhitelből áll. A felvehető hitel összege maximum 500 millió forint lehet.
    A főigazgató hangsúlyozta: ha a két pályázati konstrukcióban beválik az új eljárás, akkor a jövőben kiterjeszthetik más pályázatokra is.
    A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy eddig négy bank, az OTP Bank, a Magyar Fejlesztési Bank, a Citibank és a K and H Bank csatlakozott a programhoz.
    Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese kiemelte: több állami programban is részt vesznek, a vállalati hitelezésben növekedés értek el. Az khg lehetőségét a kereskedelmi banki centrumaikban lehet igénybe venni.
    Szabó István, Citibank ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a khg egyablakos, egyszerű, hatékony és biztonságos rendszer lesz.
    Jurenka Csaba, az MFB igazgatója az egyablakos rendszer előnyeit hangsúlyozta, s elmondta, igény esetén a fiókhálózatot pótló ügynöki hálózatot is alkalmaznak majd.
    Huszár Róbert, a K and H Bank divízióvezetője kifejtette: a program jó példa arra, hogy a szolgáltatás előnyt jelent minden szereplőnek, különösen a kis- és középvállalkozásoknak.
    A tájékoztatón elhangzott, hogy a banki hitel kamatrése a forint hitel esetében maximum 2,5 százalékkal lehet fölötte a budapesti bankközi kamatlábnak (bubor), míg devizahitelnél 3,5 százalékkal lehet az euribor felett. A maximális futamidő 15 év. A devizában folyósított hiteleket euróban, dollárban és svájci frankban nyújthatják a bankok.
    Az NFÜ tájékoztatása szerint a khg-eljárás keretében utoljára 2013. június 30-án lehet ilyen kölcsönszerződést kötni.

 

Még nincs értékelve