Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

MNV: tulajdonosváltással tovább működhetnek a Malév leányvállalatai

forrás: mti | 2012.06.15. |
gazdaság, Malév
MNV: tulajdonosváltással tovább működhetnek a Malév leányvállalatai
Tovább működhetnek a Malév leányvállalatai, miután a felszámolás alatt álló Malév Zrt., a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., valamint a 100 százalékos állami tulajdonban lévő Tiszavíz Vízerőmű Kft. szerződést kötött csütörtökön a Malév leányvállalatai részesedéseinek tulajdonszerzéséről, és a velük kapcsolatos követelések, tartozások átvállalásáról, a tervezett tőkerendezéssel összefüggésben - közölte az MNV.

A Malév csütörtöki közleményében kiemeli, hogy a leányvállatok likviditási helyzetére, a megmentésükre rendelkezésre álló rövid időre, valamint a nyilvános pályázati eljárás valószínűsíthető sikertelenségére tekintettel döntött a felszámoló a nem nyilvános, közvetlen tárgyalásos eljárásban történő értékesítés mellett.
    A Malév GH és az ACE ezáltal kikerült a felszámolás alatti Malév leányvállalati köréből, tevékenységüket normál üzletmenet mellett, a tőkehelyzet folyamatban lévő megerősítése mellett végzik - húzza alá a vagyonkezelő.
    Az MNV közleményében hangsúlyozza: az állam kiemelten kezeli a Malév leányvállalatainak sorsát, és eltökélt szándéka, hogy a Malév felszámolása miatt nehéz helyzetbe került Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt. (GH) és AEROPLEX Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (ACE) működését stabilizálja.
    Az MNV Zrt. tájékoztatása szerint a Malév GH pénzügyi stabilitásának fenntartása érdekében az egyszemélyes állami tulajdonban álló Tiszavíz Vízerőmű Kft. likviditási helyzete adott lehetőséget arra, hogy azonnali átmeneti forrást biztosítson a földi kiszolgáló cég számára.
    A Malév GH részére biztosítva van az azonnali forrásnyújtás, és megtörténhet a teljes tőkerendezés mindkét társaság vonatkozásában - ismerteti a közlemény.
    A cégek munkavállalóinak járandóságait az állami tulajdonszerzést követően teljesítik, a munkahelyek megtartását az államnak sikerül biztosítania - közölte az MNV Zrt.
    A Népszabadság csütörtöki számában azt írta, hogy továbbra is adósa mintegy 450 dolgozójának a Malév GH, a felszámolás alatt álló Malév még működő földi kiszolgáló vállalata.
    A lap információja szerint a Malév GH annak ellenére csődközelbe került, hogy nemrég 400 millió forint állami kölcsönt kapott, de ennek nagy részét a Budapest Airporttal szembeni tartozás törlesztésére fordították.
    Mivel a Malév GH működő cég, a pénzükre váró alkalmazottakon az Országos Bérgarancia Alap sem segíthet, ugyanis ennek az a feltétele, hogy a cég felszámolás alá kerüljön - írta a Népszabadság.

Még nincs értékelve