Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nyaral a főnök

Összedől-e a birodalom, ha elmegy pihenni a vezető?

Szepe | 2012.07.05. |
főnök, gazdaság, HR, pénz
Nyaral a főnök
A Főnök nyaralni megy… a Főnök nyaralni megy? Helyesebb inkább úgy feltenni a kérdést: el tud-e menni nyaralni a Főnök? A gazdasági válság már hosszú évek óta érezteti hatását a világon mindenhol. Ez a súly mázsás teherként nyomja vezetők és tulajdonosok vállát. Nemcsak a saját megélhetésükért kell felelniük, hanem az alkalmazottak mindennapi kenyerére valót is elő kell teremteni, ki kell termelni. Egy igazgató feladata mindig is felelősségteljes volt, ám mióta a recesszió, áldásosnak nem mondható hatásait szinte minden területen érezteti, ez a felelősség duplán érvényesül. A költségek csökkentése folyamatos kihívások elé állítja az embereket.

 

A nyár közeledtével így annak jártunk utána, hogy a főnökök el tudnak-e menni 2012-ben nyaralni, illetve eszükbe jut-e egyáltalán a pihenés.
 

A főnök is ember

 
A fenti kijelentéssel talán néhány alkalmazott nem ért egyet, de azért lássuk be, egyetlen igazgató/tulajdonos sem született rögtön a vezetői székbe. Sokat dolgoztak, amíg eljutottak odáig. Ők is emberek, nekik is ki kell kapcsolódniuk, a vezetőknek is pihenésre van szükségük. Egy cég irányítása nagy feladat, ezért a szorgos hétköznapok, sok esetben az átdolgozott hétvégék után a lazítás és feltöltődés elengedhetetlen. Egy nemrégiben készült kimutatás alapján, ami a magyar lakosság pihenési szokásait vizsgálta, megállapítható, hogy az emberek csupán szabadságuk felét töltik valódi pihenéssel. A statisztikák szerint a kötelezően kiadott szabadság másik felét ügyintézésre, gyermekek és idősek ápolására, lakásfelújításra, kerti munkára fordítják. Ez az elmúlt években sem javult, tavaly honfitársaink 73 százaléka nem üdült – derül ki a KSH adataiból.
Pedig az egészségügyi szervezetek hosszú évek óta figyelmeztetnek arra, hogy mindenkinek szüksége van a pihenésre. Ennek hiánya a munka minőségének rovására mehet. A szabadság alatt azonban figyelni kell arra, hogy a megszokott hétköznapi rutintól ne térjünk el jelentősen. A túlzott lelassulás, esetleg az extrém módon aktív, pörgős „pihenés” fizikai és pszichés betegségek alapja lehet. Mint minden másban, itt is célszerű megtalálni az arany középutat.
 

Hiányozni fog a koordinátor

 
Különbözőek vagyunk, ezért mindenkinek mást jelent a pihenés, a nyaralás. Egy igazgatónak azonban a saját kényelme mellett számításba kell vennie a cég érdekeit is. Knyizsák Ferenc, egy szolgáltató vállalat alapítója és igazgatója, irányítása alatt száznál is több ember végzi a napi feladatokat. Elmondása szerint már több éve nem volt lehetősége igazán kipihenni magát, az idei nyara azonban más lesz. Már jó előre eldöntötte, hogy július közepén két hétre elmegy nyaralni. A cél egy csendes magyarországi vendégház, valahol az erdő közepén. Négy éve különböző megszorításokkal és a költségek lefaragásával sikerült elérnie, hogy cége némi nyereséget is termeljen, ezért megengedheti magának, hogy kikapcsolódjon. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt elsőre gondolná az ember.
A várva várt pihenés előtt még többet kell dolgoznia, hogy a szabadság alatt minden rendben menjen. Az összes függőben lévő ügyet le kell majd zárnia indulás előtt. Meg kell oldania a helyettesítéseket, mert nem kivitelezhető, hogy valaki beugorjon a helyére bizonyos feladatok elvégzésére. A kérdéses két hétre még véletlenül sem szabad tárgyalást vagy találkozót egyeztetnie. Mindenkinek tudnia kell, mi a feladata a távolléte alatt, hogy gördülékenyen menjen a munka. Telefonon természetesen elérhető lesz, ilyenkor a kisebb ügyeket távolról is megoldja majd, de nem szeretné, ha percenként keresnék apróbb dolgok miatt. A levelezését is úgy szeretné ütemezni, hogy ne legyen fennakadás, ha két hétig nem nyitja meg az e-mail fiókját, bár már előre fél attól, hány száz olvasatlan levél várja majd. Mindezek mellett tart attól, hogy amíg ő ejtőzik, a munka hatékonysága csökkenni fog – annak ellenére is, hogy mindenki elvégzi rendesen a feladatait. Hiányozni fog ugyanis az ő koordinációs szerepe, amivel hatékonyabbá tudja tenni a folyamatokat.
 

Többször, rövidebbet

 
Sajnos nem mindenkinek sikerült, az utóbbi években, a fenti példához
Presztízs Magazin
hasonlóan rendbe tenni a költségvetést azok közül a „főnökök” közül, akiket magazinunk felkeresett. Kelemen Péter egy kis létszámú vállalat menedzsere, ő az idén biztosan nem nyaral. Kifejtette azonban, hogy mivel neki is nagyon nagy szüksége van némi lazításra, igyekszik azt évközben több, rövidebb pihenéssel megoldani. Ugyanúgy, mint sok felsővezető, Péter is évente többször, hosszú hétvégés rövid nyaralásokra szakad el munkájától, és még olyankor is dolgozik! Az internetkapcsolat megléte elsődleges szempont az úti cél kiválasztásánál. Egyszer késő nyáron engedi meg magának a lazítást, majd beiktat egy rövidke síelést télen, valahol Szlovákiában. Többre nem futja. A költségvetését is úgy alakította, hogy amíg a nehéz gazdasági idők járnak, addig megpróbálja a lehető legtöbb pénzt visszaforgatni a cégbe. Másik problémája, hogy egyszerűen képtelen felvenni a ritmust újra a munkában, ha három napnál hosszabb ideig van távol. Ez azonban hosszú távon egészségtelen, amivel Péter is tisztában van, és minden erejével igyekszik, hogy változtasson ezen.
 

Hogy van ez másoknál?

A felmérések szerint külföldön az igazán tehetős felsővezetők több alkalommal is ott tudják hagyni a birodalmat hosszabb időre. A téli hónapokban inkább az egzotikus utazásokat részesítik előnyben, ahol meleg az időjárás. Nyaranta pedig az olyan kikapcsolódásokat keresik, amelyek izgalommal és kalanddal járnak, vagy egyszerűen egy tengerparti szállodában pihenik ki a munka fáradalmait. Vajon mit csinálhatnak másként?
 
A hazai cégek is kibírják, ha a főnök hosszabb, vagy rövidebb – de inkább rövidebb – időre elmegy. Minden a megfelelő szervezésen múlik.
Az év közbeni hajtás alatt pedig jusson mindenkinek eszébe, ha éppen nem ő a főnök, hogy mekkora teherrel kell megküzdeni egy vezetőnek! Ha pedig vezető, akkor törekedjen arra, hogy megfelelően ki tudjon kapcsolni, mert a több rövid pihenés nem ér fel egy hosszú, kiadó nyaralással, amit akár otthonunk csendjében is élvezni tudunk a nagy hajtás után.
Még nincs értékelve