Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Oroszország: továbbra is rekord alacsony szinten áll az infláció

forrás: mti | 2012.06.05. |
Oroszország: továbbra is rekord alacsony szinten áll az infláció
Oroszországban 0,5 százalékkal nőttek a fogyasztói árak májusban az előző hónaphoz képest, így továbbra is a szovjet idők utáni legalacsonyabb szinten, 3,6 százalékon áll az egy évre visszatekintő infláció, amely 2011 májusában 9,6 százalék volt - közölte az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium kedden.

Az év első öt hónapjában 2,3 százalékos volt a infláció, szemben a tavalyi első fél éves 4,8 százalékkal.
    Az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium várakozásinak megfelelően alakultak az év eddig eltelt időszakában a fogyasztói árak, azonban az év további részében az elektromos áram és a gáz fogyasztói árának júliusi emelése gyorsíthatja az inflációt.
    Tavaly az éves infláció 6,1 százalék volt, 1991 óta a legalacsonyabb. Az orosz központi bank inflációs célja az idei évre 5-6 százalék.
    Andrej Belouszov gazdaságfejlesztési miniszter kijelentette, hogy a rubel dollárhoz viszonyított gyengülése nem befolyásolja lényegesen az inflációt.
    A múlt héten a rubel az amerikai dollárhoz képest 6 százalékkal gyengült. Pénteken egy dollárért a pénzpiacon 33,68 rubelt adtak. Hétfőn lelassult a rubel zuhanása a kőolaj világpiaci árának visszafogott növekedése és az euró árfolyamának a dollárhoz képest végbement korrekciós emelkedése folytán.

Még nincs értékelve