Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Vállalati tanácsadó program indult a Közép-dunántúli Régióban

forrás: mti | 2011.12.16. |
Vállalati tanácsadó program indult a Közép-dunántúli Régióban
Mintegy 400 millió forintnyi, az Európai Unió által biztosított forrás áll a Közép-dunántúli Régió vállalkozásai rendelkezésére tanácsadói szolgáltatás finanszírozására, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese pénteken a székesfehérvári projektindító rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a régióban bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozások nyerhetnek, vissza nem térítendő támogatást tanácsadói szolgáltatásokra. A három megyében rendelkezésre álló keretösszeg 377 millió forint. A pályázók minimum százezer, maximum 4 millió forintot kaphatnak.
    Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében elindított vállalati tanácsadási program irányításáért egy konzorcium felel, amelynek vezetését az OTP Bank látja el. A konzorcium tagja az OTP Hungaro-Projekt Kft., a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA), a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ), valamint a Komárom-Esztergom Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.     A támogatás a megpályázott projekt méretétől függően 30-40-50 százalékos arányban fedezheti az igénybe vett tanácsadási díjat.     December 5-től lehet pályázni, de várhatóan jövő januártól sokszorozódnak meg az igénylések – tette hozzá Wolf László.     A pályázók 12 különböző, a vállalkozások menedzseléséhez, fejlesztéséhez szükséges specifikus vállalatirányítási területre vonatkozóan igényelhetik a díjak részbeni visszatérítését. A szolgáltatások között szerepel a sikeres pénzügyi menedzsmenthez szükséges pénzügyi, adóügyi, számviteli és kockázatelemzési tanácsadás, vállalati stratégia készítése, jogi átvilágítás és helyzetelemzés egy esetleges belső szabályzat elkészítéséhez, valamint közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó tanácsadás.     A programban résztvevő akkreditált tanácsadókat a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. versenyeztette, ezzel biztosítva a tanácsadói munka magas szintű szakmai színvonalát. Az idén októberig 94 tanácsadó cég akkreditált a MAG Zrt.-nél és szerzett részvételi jogosultságot a projektben.

Még nincs értékelve