Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Autók a nyomtatóból

Benedek Attila | archív | 2015.08.05. |
3-d nyomtató, Ford
Autók a nyomtatóból
A Ford új technológiák iránti elkötelezettsége előtt le a kalappal, mert számos sofőrt és utasát segítő megoldással álltak elő az utóbbi években. A népszerűsítés terén a mostani lépése viszont lehet, hogy a visszájára sül el, de ebből – mint márka – mégis hasznot húzhat.
A kék ovál felmérései azt mutatják, hogy egyre jobban elterjednek a 3d-s nyomtatók, amelyekkel tárgyakat is lehet nyomtatni. Tavaly 44 ezer darabot adtak el belőlük az Egyesült Államokban, 2018-ra viszont már egymillió darab is elkelhet a hazánkban is elérhető kütyükből.
Nos, a Ford ötlete az volt, hogy nyomtatható formátumba elkészítteti autóit a TurboSquid céggel, majd ezeket a „képeket” feltölti a weboldalára. A cél, hogy az 1/32 arányú modelleket otthon is ki tudják nyomtatni a márka rajongói – egy feltétellel: ha nem használják kereskedelmi célra.
Első körben a F150 Raptor, Shelby GT350, Focus ST és a Fiesta ST kerülhet a nyomtatóba, később ezernél is több Ford gyártmányt tesznek elérhetővé. Ezek előbb-utóbb felbukkannak Kínában, ahol kulcstartó és más ajándéktárgy formájában fognak bevételt hozni a készítőnek. Viszont ez is népszerűsíti majd az amerikai vállalat autóit.
Még nincs értékelve