Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az egységes intelligens otthonokért

Benkő Péter összeállítása | Pixabay | 2020.07.06. |
Amazon, Apple, google, Zigbee
Az egységes intelligens otthonokért
Az Amazon, az Apple, a Google és a Zigbee Szövetség az intelligens otthoni eszközök csatlakoztathatóságának új, internetes protokollon alapuló szabványosítása céljából jött létre – ez a Connected Home over IP. De mi is ez? Az intelligens otthoni eszközök, a mobilalkalmazások és a felhőalapú szolgáltatások közötti kommunikáció lehetővé tétele. A projekt fejlesztési munkákat fog felhasználni olyan meglévő rendszerekből, mint az Amazon Alexa Smart Home, az Apple HomeKit, a Google Weave és a Zigbee Alliance Dotdot adatmodelljei. Az új, közös szabvány kiegészíti a meglévő technológiákat.
A munkacsoport azonban nem kívánja szabványosítani az intelligens otthoni felhasználói felületeket, például a hangsegédeket, az intelligens kijelzőket, az asztali és a mobilalkalmazásokat. Ezek az eszközök saját tulajdonú protokollokat használnak, amelyeket egy otthoni hálózathoz kell kötni, az IP-alapú szabvány viszont lehetővé teszi, hogy közvetlenül csatlakozzanak a szabványosított hálózati eszközökhöz.
Noha az otthonokban és az irodákban az internetprotokoll a leggyakoribb, jelenleg nincs széles körű, nyílt okos otthoni szabvány. Az IP-alapú szabvány viszont lehetővé teszi, hogy az eszközök közvetlenül csatlakozzanak a szabványosított hálózati eszközökhöz.
A Connected Home over IP nyílt forráskódú projekt lesz, egy munkacsoport meghatározza az IP-alapú hálózati technológiák egy sorozatát a tanúsításhoz. – Az a célunk, hogy a gyártók, akik már befektettek a jelenlegi szabványokba, továbbra is megtervezzék és piacra dobják termékeiket – összegezte Tobin Richardson, Zigbee Alliance-vezérigazgató.
Még nincs értékelve