Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Elektromos rollerek – kedveltek, de még nem túl biztonságosak

Összeállította: B.P. | Pixabay | 2020.05.05. |
elektromos roller
Elektromos rollerek – kedveltek, de még nem túl biztonságosak
Először is: mennyire népszerűek? Egyre inkább azok! A kétkerekű elektromos robogókat egy kisméretű elektromos motor hajtja, s egyre gyakoribbak számos európai (nagy)városban és az Amerikai Egyesült Államokban. San Francisco, Párizs és Koppenhága megkísérelte egy olyan rendszer bevezetését, amely lehetővé teszi villamos roller bérlését, hasonlóan a városi kerékpár-kölcsönzéshez.
Párizsban jelenleg 20 ezer roller üzemel, az Egyesült Királyságban az elektromos rollerek szabadon megvásárolhatók az interneten és az üzletekben. Áraik kiviteltől, típustól függően 115-1200 font között mozognak – viszont jelenleg az utóbbi országban tilos elektromos robogóval közúton és járdán közlekedni…
S néhány gondolat a biztonságról: egy AP-jelentés szerint 2018 januárja óta legalább 11 elektromosroller-használó halt meg közúti balesetben. Párizsban nemrég történt ilyen eset, amikor egy fiatalember tehergépkocsival ütközött. Az elektromos rollerek használatára vonatkozó törvények megalkotásával azért küzdenek, hogy lépést tartsanak azok növekvő népszerűségével.
A gyártóknak ma még nem kell biztosítani bizonyos funkciókat, néhány rollertípust például csak egyetlen fékkel szerelnek fel, ami megnehezíti a gyors megállást. Biztonsági felszerelés, például sisak sem szükséges használat közben.
A fentiek miatt Angliában a közúti biztonság növelése érdekében vissza kívánják szorítani az e-rollereket.
Még nincs értékelve