Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A hírnév ára

2017-ben ők keresték a legtöbb pénzt a világon

bogath | Profimédia-Red Dot | 2018.11.08. |
hírnév, pénz
A hírnév ára
Megjelent a lista arról, hogy 2017-ben kik voltak azok a hírességek, akik a legtöbb bevételt generálták. Papírforma, hogy a top 10-ben sportolók, színészek és zenészek találhatók, ám a részletek tele vannak meglepetéssel. A csúcsot jelentő gázsit például Floyd Mayweather egyetlen este alatt hozta össze, George Clooney tavalyi keresetének pedig köze sincs a színészethez.
1. Floyd Mayweather (bokszoló) 285 millió dollár
Hogy miért Money a beceneve, az eddig sem volt kérdés. Mayweather előszeretettel kérkedik a vagyonával. Volt, hogy olyan képet lőtt fel a netre, amelyen százdolláros bankókból épített halmot az ágyában, fiának pedig aranyozott luxus Bentley golfkocsit vett a 15. születésnapjára… Persze van miből! Ugyan 2015-ben visszavonult, de tavaly a ketrecharcos Conor McGregor elleni bokszmeccs kedvéért visszatért a ringbe. 275 millió dollárt kaszált azzal, hogy nemcsak a győztese, hanem a promotere is volt a valaha volt legnagyobb cirkusszal beharangozott show-nak, melynek némi sportértéke is akadt: Mayweather az 50. profi ütközetét vívta meg veretlenül, amivel egyedüli rekorder lett a 49-et számláló Rocky Marcianót túlszárnyalva. Tízmilliót még egyéb reklámokból is keresett, de ez nála csak az apró…
 
Presztízs Magazin2. George Clooney (színész) 239 millió dollár
Idehaza a „Pénz és Sárm” fővédnöke a Barátok közt minden hájjal megkent gazembere, Berényi Miklós, de a kifejezés sokkal jobban illik George Clooney-ra. Egyrészt egy 2005-ös szavazáson minden idők legjóképűbb sztárjának választották meg, amire a nők többsége egyetértően bólogatott. Másrészt tavaly például annyit keresett, mint színész még soha! A 239 millió dolláros bevételét ráadásul úgy „kuporgatta össze”, hogy 2017-ben csak egy filmben működött közre: a Matt Damon és Julianne Moore főszereplésével készült Suborbiconban rendezőként dolgozott. A nagy pénzt azzal kaszálta, hogy a brit likőróriás, a Diageo felvásárolta a Casamigos névre hallgató tequilacégét. A 700 millió dolláros tortát pedig csak három részre kellett szelnie két tulajdonostársával osztozkodva.
 
 
 
Presztízs Magazin
 
3. Kylie Jenner (híresség) 166,5 millió dollár
A legtöbb celebről tudjuk, hogy miért híres. Mert színész, mert énekes, mert sportoló és így tovább. De van egy család, amelynek a nevét mindenki ismeri a világon, mégis csak kevesen tudják, hogy miért. A Kardashianok azért híresek, mert ők a Kardashianok. Pont. Kylie Jenner ugyan a vezetékneve alapján nem Kardashian, de ő is a klánhoz tartozik, ugyanis édesanyja első férje Robert Kardashian volt, így a húszéves leányzó úgy lett celeb, hogy például Kim Kardashian féltestvére. Ügyesen használta ki a rá vetülő reflektorfényt. 100 százalékos tulajdonosa a Kyle Cosmeticsnek, amely 2016 februárja óta több mint 630 millió dollárban értékesített kozmetikai termékeket. Ebből Kylie-nak is volt mit a tejbe aprítania 2017-ben!
 
Presztízs Magazin
 
4. Judy Shiendlin (híresség) 147 millió dollár
Amerikában csak Judy bírónőként ismerik a 75 éves jogászt, aki azonban 1996-ban otthagyta a pulpitust, és a bíróság helyett a televízióban kezdett dolgozni. Lett egy sikeres tévéshow-ja, melyben bírósági tárgyalásokat szimuláltak. Ez olyan népszerű volt, hogy 22 évadot megélt, átlagban több mint tízmilliós napi nézettséggel. Évi 47 millió dollárt keresett a műsor sztárjaként, amihez tavaly még hozzácsapott 100 milliót pluszban azzal, hogy eladta a show jogait. Ám mielőtt még megvált volna a műsorától, 2017-ben harmadjára is megkapta vele az Emmy-díjat.
Presztízs Magazin
 
 
 
5. Dwayne Johnson (színész) 124 millió dollár
Hollywoodban valószínűleg senkinek nincsenek akkora muszklijai, mint az egykori nehézsúlyú pankrátor világbajnoknak, a „Sziklának”. De most már nemcsak izomban, hanem pénzben is csúcstartó Dwayne Johnson, aki tavaly 124 millió dollárt keresett, amivel a világ legjobban fizetett színésze lett (ne feledjük, Clooney a színészethez nem köthető üzletével tudta csak nála jobban hizlalni a bankszámláját). Két dolognak tudható be, hogy ilyen nagyot szakított. Az egyik az ő főszereplésével készült új Jumanji-film, amely a 962 millió dolláros bevételével 2017 ötödik legnagyobb hasznot hozó produkciója lett. A másik az elképesztő közösségi médiás rajongótábora (a Facebookon 58 millióan, az Instagramon 111 millióan követik), amelynek köszönhetően gigapénzeket fizetnek ki neki promóciókért.
 
 
Presztízs Magazin
 
6. U2 (zenekar) 118 millió dollár
Nagyot ment tavaly a U2 is, hiszen az elnyűhetetlen ír rockbanda regisztrálta a zenészek közti csúcsgázsit 2017-ben. A 118 millió dolláros bevételük elsősorban a „The Joshua Tree” turnénak volt köszönhető, amellyel a harminc évvel ezelőtt azonos néven megjelent nagy sikerű albumuk slágereit vitték újra színpadra. Nem kevesebb mint 2,7 millió rajongójuk énekelte Bonóval szinkronban a „With or Without You” sorait a koncerteken.
 
 
Presztízs Magazin
7. Coldplay (zenekar) 115,5 millió dollár
Chris Martin és népszerű bandája az elmúlt két évben bejárta az egész világot az „A Head Full Of Dreams” című koncertsorozatával. Eljutottak mind az öt kontinensre, és csordultig töltötték az arénákat. Ennek eredményeképpen több mint félmilliárd dollárt generáltak két év alatt, amivel a valaha volt harmadik legsikeresebb turnét hozták össze, amelyiknél jobbat csak a U2 és a Rolling Stones tudott. Mindebből a járulékos költségeket levonva és csak 2017-re vonatkoztatva 115,5 millió dollár ütötte az angol rockegyüttes markát.
 
Presztízs Magazin
 
 
 
8. Lionel Messi (labdarúgó) 111 millió dollár
A 2017–2018-as szezonban Messi lett az európai aranycipős, nála több gólt senki sem lőtt a kontinens élvonalbeli bajnokságaiban. Mondhatjuk, hogy ezzel egyből rá is szolgált a 2021-ig szóló új szerződésére, amelyet 2017-ben kötött vele a Barcelona. Ennek értelmében a katalán klub évi 80 millió dollárt fizet neki, amivel Messi a világ legjobban kereső labdarúgója. Emellett természetesen egyéb bevételei is vannak az argentin csillagnak a szponzorhadseregétől: az Adidas élethosszig tartó partnere, de a támogatói között találjuk a Huawei-t vagy éppen a Pepsit is.
 
 
 
 
 
 
Presztízs Magazin
 
 
9. Ed Sheeran (zenész) 110 millió dollár
A háromszoros Grammy-díjas énekes és dalszövegíró az elmúlt években uralta a zenei toplistákat, tavaly például négy sikeres kislemezt is kiadott, amelyeknek köszönhetően a legtöbbet kereső egyéni zenész lett. Persze az is vastagította a pénztárcáját, hogy a színészpályával is összekacsintott, és eljátszott egy szerepet a Trónok harcában, valamint a hangját adta a Simpson családhoz. Ha pedig egyszer Hollywood visszainteget, a pénznek nem mondhatsz nemet!
 
 
 
 
 
 
 
Presztízs Magazin
10. Cristiano Ronaldo (labdarúgó) 108 millió dollár
Állítólag azért hagyta el kilenc év után a Real Madridot a portugál klasszis, mert csípte a szemét, hogy kevesebbet keresett a királyi gárdában, mint amennyit Lionel Messi a Barcelonában. Tény, hogy Ronaldo utolsó madridi szerződése „csupán” évi 50 millió euróról szólt, és mivel ezeken a feltételeken a spanyol klub nem akart számottevően javítani, átigazolt a Juventushoz. Tegyük hozzá, hogy a több mint 300 milliós közösségi médiás táborral rendelkező Ronaldo máshol megkereste azt a pénzt, amit a Real nem adott meg neki: a Nike-val élethosszig tartó szerződése van, és a saját CR7 márkája is egyre jobban hasít a piacra dobott cipőkkel, alsóneműkkel és farmerekkel.
Még nincs értékelve