Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hogyan lehet megbízhatóbb a WiFi?

Benkő Péter összeállítása | publicdomainvectors.org | 2020.10.08. |
wifi
Hogyan lehet megbízhatóbb a WiFi?
Elméletileg ma már minden adott, amire szükség lehet a gondtalan vezeték nélküli kapcsolatokhoz otthonunkban vagy irodánkban, a gyakorlatban azonban a vételt gyakran interferencia-problémák nehezítik. Az interferencia lassú továbbítást, nagyobb késleltetést okoz, mint a vezetékes hálózatnál, gyakori leválasztást-újracsatlakozást, és néha a jel teljes hiányát. Ezek megoldása nehézkes. A WiFi gondjait azonban okozhatják a szomszédok is: a WiFi-interferencia egyik leggyakoribb előidézői a közelről származó más WiFi-jelek és statikus adatok.
Ha vezeték nélküli szolgáltatása kizárólag egy mobil WiFi-eszközről származik, akkor hagyja ki az internetszolgáltató diagnosztikáját, és az útválasztóval kapcsolatos problémák megoldására összpontosítson. Ebben az esetben a cél az, hogy megvédje a mobil WiFi-készüléket a behatolástól és az interferencia-tényezőktől.
Előfordulhat, hogy otthona vagy irodája távoli részeire esik a jelfogadás. Célszerű felkutatni és használatkor elkerülni azokat a helyeket, ahol a jelerősség gyenge. Töltsön le okostelefonjára egy WiFi-elemző alkalmazást. Jó választás a Farproc WiFi Analyzer for Android, amely valós idejű jelerősség-mérővel rendelkezik, de egyéb alkalmazások is elérhetők. A Farproc ingyenes alkalmazását a Google Play áruházból szerezheti be.
Még nincs értékelve