Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Könyvespolcról a levegőbe

Benedek Attila | Zero Zero Robotics | 2016.06.27. |
drón
Könyvespolcról a levegőbe
Tisztán látszik, hogy a drónok előtt nagy jövő áll, rengeteg fejlődési lehetőséggel és sok új felhasználási területtel. Ennek egyik jele, hogy szinte heti gyakorisággal jelennek meg új repülő alkalmatosságok. A közelmúlt egyik újdonsága a Zero Zero Robotics terméke, amely több szempontból is különleges.
A 25 millió dolláros fejlesztési költség elárulja, hogy nem hétköznapi ez a drón, a vezérlő elektronikát a Qualcomm Snapdragon 801 2.3Ghz Quad-Core típusú chip működteti. Ennek és a beépített érzékelőknek köszönhető, hogy a Hover (lebegő) a szobában és a szabadban önmagától is tud mozogni. Képes arra, hogy kövesse a videózandó személyt!
Az objektívje 13 megapixeles fotót és 4K felbontású videót tud készíteni, felszerelték optikai és elektronikus képstabilizátorral, s ha ez nem lenne elég, képes 360 fokos videót rögzíteni. A műholdas navigációval felszerelt drón 238 grammos, a fent leírtak mellett más érdekessége is van, ez pedig mérete és kialakítása.
Összecsukott állapotban egy átlagos könyvnek felel meg. A másik különlegessége, hogy a szénszálas műanyagból készült vázának köszönhetően a propellerei védett helyen vannak. Ezért – ha az akkumulátoridő lejár, vagy véletlenül lezuhan a maximum 50 méter magasan repülő drón, akkor sem történik tragédia, mert az erős védőburkolat megóvja a propellereket és az egész szerkezetet a sérülésektől.
Még nincs értékelve