Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ma havi 7 gigabájtot mobilnetezünk, ez 2026-ban már 30 lesz

Benkő Péter összeállítása | Pixabay | 2021.03.30. |
mobilnet
Ma havi 7 gigabájtot mobilnetezünk, ez 2026-ban már 30 lesz
Az Ericsson tanulmánya szerint az évtized közepén 8,8 milliárd mobil-előfizetés lehet a világon, s 3,5 milliárd már az 5G hálózatokat használja. Észak-Amerikában ötből négy, Közép-Kelet-Európában minden harmadik előfizetés 5G lesz. A tanulmány kitér arra, hogy a havi átlagos mobil adatforgalom az elmúlt évben másfélszeresére nőtt, régiónkban elérve a 7,3 gigabájtot – de ez a szám 2026-ra kilő, és közel 30 gigabájt lesz.
A mobilkommunikációs trendek egyik legátfogóbb tanulmánya, az Ericsson Mobility Report 2020-as kiadása szerint az 5G a vártnál is gyorsabban fog terjedni, amire a világjárvány rásegít: az előfizetések száma most év végén elérte a 220 milliót. Jelenleg a világ lakosságának 15 százaléka – közel egymilliárd ember – él olyan területen, ahol elérhető az ötödik generációs mobilszolgáltatás, 2026-ra pedig 3,5 milliárdra nőhet az 5G előfizetők száma.
Eddig az ázsiai térségben terjedt el legszélesebb körben a legújabb technológia, öt előfizetésből négy ma a Kínai Népköztársaságban van. Észak-Amerikában arányaiban feleennyi az 5G előfizetés, ami a következő években várhatóan itt is 80%-ra nő.
Európa 2020 végén mintegy 7 millió 5G előfizetést tud felmutatni, ami a világszint csupán 1%-a. Kontinensünkön a vírusjárvány hátráltatta a szolgáltatás elindítását, több országban elhalasztották az 5G frekvenciapályázatokat, de a mai 7 millióból 2026-ra 550 millió lehet.
Még nincs értékelve