Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Már 23 éves a világ legidősebb kígyója, mégis imádjuk

Benkő Péter összeállítása | Open Communications | 2020.12.04. |
Snake
Már 23 éves a világ legidősebb kígyója, mégis imádjuk
Sosem játszotta végig a kitalálója, de ma is legalább 400 millió Nokia-telefonon fut a világ legelső mobilos játéka, a Snake. A retrotech-fanatikusoknak 2020-ban sem kell lemondani a „kígyós” élményről! Összegyűjtöttünk öt érdekességet a világ kedvenc telefonos játékáról.
1. Taneli Armanto szoftverfejlesztő mérnök nem is sejtette, amikor beadta a jelentkezését a Nokiához, hogy ő találja ki és készíti el a világ első, egyben legnépszerűbb telefonos játékát 1997-ben. Egyébként saját bevallása szerint sosem jutott el a leggyorsabb pályáig, de üzeni mindenkinek: „valóban a gyakorlat teszi a mestert”.
2. A hivatalos világrekord a PlaySnake-en 61 perc 54 másodperc. Ennyi idő alatt sikerült a lehető leghosszabb kígyóval – minden szabályt betartva – végigmenni az összes pályán. Az elsőn 312 pont a maximum, a kilencesen viszont már 2008 kell ahhoz, hogy az ember eldicsekedhessen, begyűjtötte a legtöbbet, amit csak lehetett.
3. Gondoljunk csak bele: mi is volt 1998-ban Magyarországon? Akkor már a Nokia 7110-tulajdonosok össze tudták „kötni” infraporton keresztül a telefonjaikat, és párban is tudtak Snake-et játszani.
4. Az 1997-es Snake óta már a kilencedik verziónál tartunk, és a világ leghíresebb telefonos játéka most is legalább 400 millió telefonon fut világszerte.
5. 2017-ben debütált a Nokia 3310 4G, amivel nemcsak egy klasszikus telefon, hanem a retro-játékok imádóinak kedvence, a Snake is visszatért.
Még nincs értékelve