Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Méregdrága emléktárgyak

Kész vagyonokat fizettek ki hírességek legendás relikviáiért

bogath | Profimédia-Red Dot | 2021.02.08. |
Méregdrága emléktárgyak
Egy nyúzott kosarascipő, egy divatjamúlt kalap, egy használt zsebkendő. Értéktelen dolgok, amelyek lomtalanításkor a szemétkupac tetején landolnak, kivéve, ha Michael Jordan, Michael Jackson vagy Scarlett Johansson volt a gazdájuk. Akkor milliókat érnek – mutatjuk!
 
Diana hercegné sötétkék ruhája
Az 1996-ban autóbalesetben elhunyt Diana walesi hercegné a történelem legközkedveltebb alakjainak egyike. A hozzá hasonló protokollszerepben tetszelgő hírességek ruhatára állandó témát jelent, de Dianának volt egy ruhája, amely kiemelkedik a sorból, méghozzá John Travolta miatt. A brit hercegné 1985-ben a Fehér Házban járt egy fogadáson, amelyen a híres színész is vendég volt, és táncra perdítette Dianát. Az eseményen viselt sötétkék estélyi ruháját tíz évvel később, tehát 1995-ben még a halála előtt vették meg 347 ezer dollárért. A vásárló a brit Historic Royal Palaces volt, amely aukción kívül jutott a ruhához, miután az árverésen nem kelt el.
 
 
Presztízs MagazinMichael Jordan kosarascipője
A világ legdrágább cipője lett Michael Jordan első saját márkás, Nike Air Jordan kosarascipője, amelyet az 1985-ös idényben használt az NBA-ben. Idén májusban 560 ezer dollárért vették meg, ami bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Jordan ’85-ben még csak bontogatta a szárnyait a Chicago Bullsban, és a Nike sem volt még a ma ismert világmárka, de együtt felértek a csúcsra. A cipő értékét növeli, hogy a minden idők legjobbjának tartott, hatszoros NBA-bajnok és a mind a hat döntőben a legjobbnak megválasztott kosaras saját kezűleg aláírta. És az év elején megjelent Last Dance film is nagyot dobott rajta, amely a Bulls szárnyalását mutatta be.
 
 
 
 
 
 
 
 
Presztízs MagazinMichael Jackson kalapja
Minden idők egyik legellentmondásosabb popsztárja Michael Jackson, akinek a zsenialitását zenészként mindenki elismeri, de emberi mivoltában már vannak nagy kérdőjelek. Többen megvádolták azzal, hogy gyermekeket zaklatott szexuálisan. Az igazságot valószínűleg magával vitte a sírba, amikor 2009-ben meghalt, de a legendája a mai napig él. Az Egyesült Államok egyik leggazdagabb celebe, Kim Kardashian Jacko több ikonikus fellépődarabját is megvásárolta. Például a legendás fehér kalapot, amit a Smooth Criminal klipjében is láthattunk Jacksonon, amiért 56 250 dollárt húzott ki a mellényzsebéből Kardashian.
 
 
 
 
 
 
 
 
Presztízs MagazinDarth Vader sisakja
A filmtörténet talán legismertebb idézete a Csillagok háborúja: A Birodalom visszavágból származik, amelynek a végén Darth Vader megküzd Luke Skywalkerrel, és eközben hangzik el a mondat: „Én vagyok az apád”. A Star Wars sorozat második, a történet szempontjából ötödik része az, amit mindenki ismer, benne az összes kultikus szereplővel Han Solótól Yoda mesterig. A fő gonosz szerepében Darth Vader a jellegzetes fekete sisakja alól eltorzult hanggal és nehéz légzéssel próbálta győzködni Luke-ot, hogy álljon át a sötét oldalra, de ő inkább levetette magát a mélybe… Más viszont 898 ezer dollárt fizetett Vader kultikus sisakjáért.
 
 
 
 
 
 
 
 
Presztízs MagazinSerena Williams széttört teniszütője
Minden idők legsikeresebb teniszezője az Open-érában Serena Williams, aki 23 egyéni Grand Slam-győzelmet aratott. A legutóbbi sikerét a 2017-es Australian Openen érte el, aztán szülési szabadságra vonult. Közel járt a filmekbe illő visszatéréshez édesanyaként, hiszen a 2018-as US Openen a döntőig menetelt. Ott aztán viszonylag simán, 6-2, 6-4-re kikapott a japán Oszaka Naomitól, akinek az volt az első Grand Slam-győzelme. Williams nem viselte túl jól, hogy nem ment neki a játék, az ütőjét úgy a földhöz vágta dühében, hogy eldeformálódott. Ebből lett a relikvia, amelyért csaknem 21 ezer dollárt fizettek.
 
 
 
 
 
 
 
 
Presztízs MagazinKate Winslet Titanic-ruhája
Minden idők egyik legsikeresebb filmje volt a Titanic, amely romantikus köntösbe bújtatva mutatta be a legendás óceánjáró tragédiáját a jégheggyel való ütközés után. Tizennégy Oscar-jelölést és tizenegy -díjat zsebelt be az alkotás, amivel mindkét kategóriában csúcstartó. A hollywoodi mázzal bekent sztori egy tiltott románcra lett felfűzve, amely Leonardo DiCaprio és Kate Winslet karaktere között szövődött. Mondhatni szerelem volt első látásra, Kate egy ikonikus vörös ruhát viselt, amikor először találkozott a DiCaprio-féle, szegénysorból származó Jackkel. Ezt a ruhát sikerült eladni nem kevesebb mint 330 ezer dollárért 2012-ben.
 
 
Presztízs MagazinElvis Presley hajtincse
A Király. Sokan csak így nevezik Elvis Presleyt, akit minden idők egyik leghíresebb zenészének tartanak, de több is volt annál. Kulturális ikon, az első igazi popsztár, aki árnyékként vetül azóta az összes utód fölé. Pont olyan, mint Pelé a futballban, a korábbi korok mai szemmel érinthetetlen zsenije, akit képtelenség utolérni. Élelmes volt az a fodrász, aki eltette Elvis egyik hajtincsét 1958-ban, amikor még a pályája elején járt, és abban az évben ráadásul katonai szolgálat miatt felfüggesztette a zenei karrierjét. Azért az egy darabért a Királyból 15 ezer dollárt fizettek egy árverésen 2009-ben. Csak nehogy a DNS-ét akarják kinyerni belőle...
 
 
 
 
 
 
 
 
Presztízs MagazinMichael Keaton Batman-jelmeze
1989-ben a Tim Burton által rendezett Batman hozta vissza a köztudatba a népszerű képregényt, amely sokáig a mércét jelentette Michael Keaton mint a denevérember és Jack Nicholson mint Joker összecsapásával. Pedig Keaton bőrszerkóba bújtatásának ötletéért nem sokan rajongtak, még Arnold Schwarzenegger is a jelöltek között volt vele szemben. Végül azonban Keaton olyan jól alakította Batmant, hogy még egy részre visszatért, amikor a Danny DeVito által megformált pingvinember volt az ádáz ellensége. Ebben, a Batman visszatér című filmben viselt jelmezéért 41 250 dollárt fizettek egy 2017-es aukción. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Presztízs MagazinHarrison Ford Indiana Jones-ostora
Szokták mondani, hogy az ellentétek vonzzák egymást, és a veszélyes életű kalandorba oltott intellektuel régészprofesszor elegyéből valóban olyan karakter született, amelyről férfiak és nők egyaránt álmodoznak – előbbiek azzá válnának, utóbbiak hozzámennének. Harrison Ford volt a híres filmes megformálója Indiana Jonesnak, akinek a kalap, a bőrdzseki és az ostor váltak a védjegyeivé. A legendás ostort, ami valójában persze csak egy filmes kellék, Ford elajándékozta egy londoni régészeti intézetnek, ami 35 460 dollárért kelt el az általuk meghirdetett liciten.
 
 
 
Presztízs Magazin
 
Scarlett Johansson használt zsebkendője
A legbizarrabb sztorit hagytuk a végére. Scarlett Johansson sokak szerint a legszexibb színésznő a világon, de bármennyire szép is a Bosszúállók sorozatból ismert Natasa Romanoff megtestesítője, aki még az őrjöngő Hulkot is képes megszelídíteni, az asztalon felejtett használt zsebkendőjét kissé viszolyogva, éppen csak megérintve dobnánk a szemetesbe. De nem mindenki gondolkodik így! Johansson 2008-ban egy tévéshowban szerepelt, ahol elárulta, hogy Samuel L. Jacksontól elkapta a náthát, majd a műsor alatt használt zsebkendőjét elárverezte. Őrült ötlet, mi? Akkor mit mondjunk arra, aki több mint kétezer dollárt fizetett érte? A befolyt összeg legalább jótékony célra ment.
 
Még nincs értékelve