Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mobiltelefon-biztonság: minden, amit tudni kell

Összeállította: B.P. | Pxhere | 2019.03.17. |
mobiltelefon
Mobiltelefon-biztonság: minden, amit tudni kell
Mobiljainkat a digitális tevékenységek széles körébe bevonjuk; mára ez olyan mértékű, hogy személyes adatbányának is nevezhetjük okoseszközeinket. Vajon mennyire biztonságos a mobileszköz? A rosszindulatú mobilszoftverek száma riasztó ütemben emelkedett már egy éve is. Sok változatuk ismert, a leggyakoribbak a mobil kémprogramok, a rosszindulatú programok, a banki trójai vírusok és a rosszindulatú SMS-szoftverek. A leggyakoribb módszer a készülék megfertőzésére, hogy rosszindulatú alkalmazást tölt le.
A mobiltelefon védelmének elsődleges fontosságúnak kell lennie mind a személyes, mind az üzleti célok miatt. Mely jelek utalnak ilyen támadásokra? Ha a készülék hirtelen lassabban működik, vagy az akkumulátora gyorsan lemerül. A teljesítmény észrevehető, hirtelen csökkenése a fertőzés biztos jele.
Hogyan távolítsunk el kártékony programokat, ha gyanítjuk, hogy a telefon veszélybe került? Helyezzük biztonságos módba a telefont; az letiltja a harmadik féltől származó összes alkalmazást. Lépjünk a beállítások alkalmazás mappájába. Távolítsuk el azt az alkalmazást, amelyikről úgy gondoljuk, az lehet a tettes.
Néha az eltávolítási gomb szürke, érintéskor nem reagál. Ekkor be kell lépni a biztonsági beállításokba, és ki kell kapcsolni a rosszindulatú alkalmazások rendszergazdai jogosultságait, ezután eltávolítani az alkalmazást. Ha még mindig nem hajlandók távozni, jöhet a teljes gyári visszaállítás.
Átlag: 2