Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A netsebesség-rekorder: Ausztrália

Benkő Péter összeállítása | Pixabay | 2020.09.28. |
internet, netsebesség
A netsebesség-rekorder: Ausztrália
Dokumentálták az eddigi leggyorsabb internetes adatátviteli sebességet – állítják ausztrál kutatók. Büszkén, hiszen a helybéli Monash, a Swinburne és az RMIT egyetemekből álló csapat által egy projektben összehozott adatátviteli sebesség 44,2 terabit per másodperc (Tbps) volt, ami nem kis szám! Ennyivel a felhasználók kevesebb, mint egy másodperc alatt több mint ezer nagyfelbontású filmet tölthetnek le.
Ausztrália egyébként az internetes sebesség globális rangsorában középen áll, gyakoriak a lassú kapcsolatok a felhasználóknál. A kutatók elmondták, az új rekordsebességet olyan eszköz alkalmazásával érik el, mely körülbelül 80 lézert helyettesít néhány távközlési hardverben: egyetlen berendezéssel, amelyet „mikrofésűnek” hívnak. A mikrofésűt a laboratóriumon kívül ültették be és tesztelték meglévő infrastruktúrával, olyannal, amilyet Ausztrália Nemzeti Szélessávú Hálózata (az NBN) használ. A végeredmény pedig az egyetlen optikai chip által előállított legnagyobb sebesség, ezzel a legtöbb adat átvitele egyetlen időpillanatban.
Az ausztrál csapat reméli, eredményeik betekintést adnak abba, hogy az internetkapcsolatok hogyan fejlődnek a jövőben. Noha ez a sebesség ma még messze meghaladja az ésszerű fogyasztói igényeket, Bill Corcoran, a Monash Egyetem elektromos és számítógépes rendszerek oktatója azt mondta, hogy ez segíthet az iparágak széles skálájának átalakításában – mivel a modern élet továbbra is növekvő nyomást gyakorol a sávszélesség-infrastruktúrára.
Még nincs értékelve