Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Otthonra is kell egy jó dugattyús kompresszor

btkkft.hu | 123rf.com | 2017.11.02. |
Otthonra is kell egy jó dugattyús kompresszor
A dugattyús kompresszorok nem tartoznak a mindennapi barkácskellékek közé. Ennek elsősorban az az oka, hogy az utóbbi évtizedig gyakorlatilag aranyárban vásárolhattunk megfelelő minőségű kompresszort, mára viszont jelentős árcsökkenés következett be a kompresszorok piacán. Ennek köszönhetően ezek a hasznos gépek egyre több műhelyben hasznos eszközzé válhattak. A modern gyártási folyamatoknak, illetve az új gyártók megjelenésének köszönhetően egyre szélesebb kínálattal és egyre kedvezőbb árakkal találkozunk.

 

A minőségi termékek esetén most is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, de az otthoni barkácsfeladatokhoz használt gépek bekerülési költsége igencsak kedvező – hangsúlyozza a btkkft.hu munkatársa. Mivel ezek a gépek sokrétűen felhasználhatók szinte minden esetben, amikor sűrített levegőre van szükség, így egyre több feladat során alkalmazzuk őket. Ha sűrített levegőre van szükségünk, a dugattyús kompresszor jó választást jelent.
 
Érdemes alaposabban megismerni a dugattyús kompresszorokat annak érdekében, hogy választani tudjunk a rendelkezésre álló kínálatból, illetve megismerjük azokat a tulajdonságokat, amelyek esetleg különböznek a csavarkompresszor tulajdonságaitól. Elsősorban tehát arra kell választ adnunk, hogy a dugattyús kompresszor vagy a csavarkompresszor jelenti számunkra az ideális megoldást. A két különböző szerkezeti felépítés bizonyos tulajdonságok esetében különbségeket idéz elő, ezért érdemes megismerni ezeket kicsit alaposabban is.
 
A dugattyús kompresszor előnyei között elsőként mindig azt szoktuk megemlíteni, hogy akár hálózati áramellátás nélkül is használhatók. A dugattyús kompresszorok másik nagy előnye abban mutatkozik meg, hogy akár vegytisztaságú sűrített levegő is előállítható a segítségükkel. Ehhez természetesen mellőzni kell azokat a szerkezeteket, amelyek olajat használnak a súrlódás csökkentése érdekében. A dugattyús kompresszorok között találunk olyan gépeket, amelyek mindezt teflon bevonattal érik el, azonban tudni kell, hogy ezek hatékonysága nem képes versenyezni a klasszikus olajos megoldásokkal, azaz nagy igénybevétel esetén hőtermeléssel kell számolni. 
 
A teflon felületek esetében oda kell figyelnünk a hőtermelés mértékére, mivel egyes készülékek esetében a fokozott igénybevétel jelentős melegedéssel járhat. Emiatt gyakorlatilag ki lehet jelenteni, hogy a teflon bevonattal készült dugattyúk használata csak abban az esetben ajánlott, amikor az olajmentes tiszta környezet valóban indokolt. Érdemes mérlegelni a típusok között, hiszen az otthoni barkácscélú felhasználás során a túlzott igénybevétel egyáltalán nem jellemző.
Ha kezdő felhasználóként szeretnénk dugattyús kompresszort vásárolni, az esetben a készülék kiválasztása számos kérdést vethet fel, azonban van néhány alapvető fontosságú szempont, amit nem szabad félvállról venni. 
 
Ezek elsősorban a minőségre és a megbízhatóságra vonatkoznak, tehát érdemes megszívlelni őket – mondja a megkérdezett szakértő. Otthoni munkavégzés esetén nincs szükségünk kiemelkedő minőségre és nagy kapacitásra, azonban érdemes elkerülni a márkajelzés nélküli silány termékeket. Ezek esetében szinte garantálhatók a meghibásodások, amelyek javítása komoly fejtörést jelent. Mivel nem rendelkeznek márkaszervizzel, de még cserealkatrészeket sem találunk hozzájuk, ezek a gépek gyakorlatilag alkalmatlanok a hosszútávú használatra. 
 
Válasszunk inkább megbízható, megfelelő ár-érték arányt képviselő dugattyús kompresszort!
 
Átlag: 1