Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Új arculattal jön a Wikipedia

Benkő Péter összeállítása | Wikimedia | 2021.01.07. |
wikipédia
Új arculattal jön a Wikipedia
Tíz év után jelentősen új megjelenést kap az internet egyik legszélesebb körben használt forrásoldala. Mint azt Olga Vasileva, a Wikimedia Foundation projektmenedzsere a változásokat bejelentő blogbejegyzésben leírta, noha a Wikipedia tartalma gyorsan növekedett, az interfész nem tartott ezzel lépést. A weblap asztaligép-kialakítása az elmúlt 10 évben nem látott érdemi változást, így a webhely navigációjának egyes elemei nehézkesnek tűnnek – írta.
A 2001-es indulás óta az online enciklopédia több mint 50 millió cikket tett közzé, közel 300 nyelven érhető el. A bejegyzéseket önkéntesek készítik, szerkesztik és frissítik, a honlapot pedig a Wikimedia Foundation, egy nonprofit szervezet üzemelteti.
Az oldal fő célja tartalom létrehozása és közzététele, ezt szem előtt tartva ígéretet tesz a navigáció egyszerűsítésére a barátságosabb élmény megteremtéséért azoknak, akik részt vesznek a szerkesztésben vagy rendszeresen böngészik a weblapot.
A felhasználók átkonfigurált logóra, továbbfejlesztett keresési funkciókra, összecsukható oldalsávra és egyszerűsített nyelvváltásra számíthatnak. Az oldal újratervezését egy többéves, az asztali felületre összpontosító projektként írja le, melynek átfogó célja olyan élményt teremteni, amely a korábbihoz hasonló, ugyanakkor egyszerű és intuitív. A felhasználók visszajelzéseit vizsgálva a Wikipedia elismerte, hogy az internet egyik legmegbízhatóbb webhelyének átalakítása hosszú és összetett folyamat lesz. Figyelmeztette a felhasználókat, hogy hibákra, kiigazításokra és ismétlésekre is számíthatnak.
Még nincs értékelve