Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Zalo – lépjünk tovább!

Benkő Péter összeállítása | Wikimedia/Hatdaubecon1996 vagy Wikimedia/VNG | 2021.01.19. |
Zalo
Zalo – lépjünk tovább!
Mi az a Zalo? Vietnam jelenlegi legnépszerűbb üzenetküldő szolgáltatása. Olyan esetekben használható igazán, amikor például a szülők kívánnak üzenetet küldeni a tanároknak, vagy mondjuk a messze lakó idős rokonokkal szeretnék tartani hozzátartozóik a kapcsolatot. Ugyancsak egy lakásbérbeadó és a bérlő is a Zalo-n keresztül cserélheti ki egymással a szükséges információkat, mivel az nagyban kompatibilis a vietnami nyelvű felhasználókkal, emiatt igencsak népszerű körükben.
Más alkalmazásokhoz hasonlóan jó néhány matrica is használható beszélgetés közben. A Viber vagy a Facebook Messenger esetében ez már nehézkesebb.
A Zalo története közel egy évtizedre nyúlik vissza, a mostani 52 millió felhasználóval Vietnam legnépszerűbb otthoni platformja. Egyike azon kevés alkalmazásoknak az ázsiai országban, amelyeket iPhone-ra telepítve gyakran használnak az emberek. Ez azért is figyelemreméltó, mert a vietnami digitális gazdaság legtöbb más ágazatában a helyi platformokat megelőzték a nagy nemzetközi riválisok.
Megfordítható-e ez a tendencia, képes lesz-e továbblépni a Zalo, visszaszerezve a gazdaságban is vezető pozícióját? Valószínűleg igen, hogyha a már meglévő 52 millió felhasználóra építve teszi ezt. A ZaloPay fizetési alkalmazással való integráció például pont egy ilyen fontos lépés a fejlődés irányába, mert nem titok, a Zalo az ország szuperalkalmazása kíván maradni minden területen.
Még nincs értékelve