Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Még mindig nő a munkaerő-kereslet az IT iparágban

Összeállította: B. P. | Pixabay | 2020.07.23. |
IT iparág
Még mindig nő a munkaerő-kereslet az IT iparágban
Home office lehetőséggel, család- és kutyabarát környezettel, az egészségtudatos életmód támogatásával igyekeztek tavaly kedvezni a cégek munkavállalóiknak, derül ki a DreamJo.bs elmúlt évi adataiból. Az állásportál szerint a legnagyobb kereslet még mindig az IT-szektorban mutatkozott, a legnagyobb túljelentkezés pedig a marketing és PR területen meghirdetett pozíciók, valamint az irodai munkák és a business manager állások kapcsán volt megfigyelhető.
Egyre nagyobb hangsúlyt kap a cégek életében az employer branding (munkáltatói márkaépítés), a munkahelyeknek egymásra kell licitálni kedvezőbbnél kedvezőbb ajánlatokkal, ami nemcsak a fizetésben mutatkozik meg: az elmúlt években látszott, hogy a munkáltatók keresik a módját a minél kellemesebb munkakörnyezet biztosításának. Bár a legfrissebb statisztikák alapján Magyarország még mindig az európai átlag alatt van a rendszeres otthoni munkavégzés arányában, erre itthon is egyre nagyobb az igény a munkavállalók részéről, hiszen számos kutatás szerint sokkal hatékonyabb, stresszmentesebb, ezáltal kifizetődőbb a távmunka.
A jövő a nyitottságé: az álláskeresők mind magasabbra teszik a lécet, nem szeretik a zsákbamacskát. Ha nem tetszik egy munkahely, ma már nem sokat gondolkodnak, egyszerűen továbbállnak. Éppen ezért fontos már a kezdetekkor is az őszinteség: ki kell teríteni a kártyákat mindkét félnek, és a lehető legtöbb részletet bemutatni a cégeknek arról, mit kínálnak a munkavállalóknak.
Még nincs értékelve