Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Dongós találkozót rendeznek a hét végén Makón

forrás: mti | 2012.08.08. |
dongó, esemény, retró
Dongós találkozót rendeznek a hét végén Makón
Akár száz Dongót, vagyis az 1950-es években Székesfehérváron gyártott segédmotorral felszerelt kerékpárt is láthatnak az érdeklődők, ha a hét végén ellátogatnak Makóra, ahol pénteken kezdődik a 6. Országos Dongós Találkozó.

Bíró Ferenc szervező elmondta, hogy immár harmadik alkalommal ad otthont a Maros-parti város a országos dongós találkozónak, börzének és versenynek. A találkozóra eddig félszáz dongós jelentkezett az ország különböző szegleteiből és a határon túlról. A korábbi tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy akár kétszer ennyi is összegyűlhet a hét végére az 1950-es, 1960-as évek utcaképét meghatározó járműből.
    A háromnapos rendezvényen a résztvevők megismerkedhetnek egymás kétkerekűivel, melyeket pénteken a közönség is megszemlélhet a Hagymatikum fürdő előtti Makovecz téren - mondta a szervező.
    Szombaton 40-45 kilométeres túrára indulnak a vendégek, ellátogatnak Óföldeákra a fatornyos templomhoz, miközben gyorsasági és ügyességi versenyt is rendeznek. A Dongó - ha nem is hosszú távon - akár 50 kilométer per órás sebességgel is tud "repeszteni", az ügyességi feladatok fajtái azonban behatároltak, hiszen a biztonságos haladáshoz érdemes két kézzel szorítani a segédmotorral felszerelt kerékpárok kormányát - közölte Bíró Ferenc.
    Vasárnap az érdeklődők a Maros-parti strandon csodálhatják meg a veterán járműveket.
    A kerékpárokra szerelhető segédmotorok gyártásának ötlete 1953-ban merült föl Magyarországon a vidéken élők közlekedésének megkönnyítése érdekében. A lehetőségeket számba véve a magyar mérnökök úgy döntöttek, hogy egy olasz motort "adaptálnak". Az első Dongókat 1954 augusztusában gyártották a székesfehérvári Vadásztölténygyárban, ahol minden szükséges eszköz megvolt az egyszerű technológiát igénylő motorok előállításához.
    A kétütemű motorok sorozatgyártása egy esztendővel később kezdődött el, a boltokban 1480 forintért lehetett megvásárolni, ami akkor két-három havi átlagfizetésnek felelt meg. Kapható volt kerékpárral együtt is körülbelül 2200 forintért. A léghűtéses, 38 köbcentiméteres motorok legnagyobb teljesítménye 0,8 lóerő 4600-as percenkénti fordulatszámon.
    A motorok nagy előnye volt, hogy a korabeli kerékpárokra két csavarral föl lehetett erősíteni. Fogyasztásuk csekély, 100 kilométerenként megelégednek 1-1,5 liter benzinnel, és karbantartásuk sem igényel különösebb műszaki ismereteket.
    A csupán 1957-ig gyártott Dongók vesztét a segédmotor-kerékpárok megjelenése okozta, a kétsebességes, kényelmesebb járművek kiszorították őket a piacról.
    Veteránmotoros körökben az aprócska segédmotorral felszerelt kerékpárok igen népszerűek, volt olyan találkozó, melyen egy Dongót választottak közönségdíjasnak a látogatók.

Átlag: 5