Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Katolikus ifjúsági találkozó kezdődik Egerszalókon

forrás: mti | 2012.07.18. |
Katolikus ifjúsági találkozó kezdődik Egerszalókon
Harmincadik alkalommal rendezik meg a hazai és a Kárpát-medencei magyar katolikus ifjúság legnagyobb találkozóját Egerszalókon; az idei programsorozat szerdától vasárnapig tart a Heves megyei településen.

 Az ifjúsági találkozó és lelkigyakorlat több évtizede magyar katolikus fiatalok százait vonzza a Kárpát-medence minden pontjáról.
    A rendezvény idei központi témája a XVI. Benedek pápa és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által is meghirdetett "A hit éve - új evangelizáció". A "Krisztus él bennem" mottó arra hívja, szólítja fel a fiatalokat, hogy vegyenek részt Krisztus igéjének terjesztésében.
    A tábor ideje alatt kiemelten foglalkoznak az evangélium állandóságával, azzal, hogy annak a hiteles tolmácsolásához a fiatal nemzedékek megszólítására is alkalmas új nyelv és megújult szív szükséges.
    A rendezvényen egyházi és a civil meghívottak tartanak előadást, és kiscsoportos műhelyfoglalkozások keretében nyújtanak lehetőséget a fiataloknak az elhangzottak feldolgozására, élményeik és gondolataik megosztására.
    A résztvevők a lelkigyakorlat vezetője, Kerényi Lajos atya és Ternyák Csaba egri érsek mellett találkozhatnak Alánki Ferenccel, az MKPK ifjúsági bizottságának elnökével, Böjte Csaba ferences szerzetessel és Gáspár Istvánnal, az Országos Lelkipásztori Intézet igazgatójával is. Részt vesz a találkozón és műhelyfoglalkozásokat tart több szerzetesrend, közösség, iskola, továbbá keresztény könnyűzenei együttesek lépnek fel.

Átlag: 5