Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Magyar 3D fesztivál Moszkvában

forrás: mti | leonar3do.com | 2012.12.18. |
grafika, Leonar3do, oktatás
Magyar 3D fesztivál Moszkvában
A Leonar3Do számítógépes program bemutatásával nyílt meg a Magyar háromdimenziós fesztivál az orosz fővárosban. A Moszkvai Magyar Kulturális és Tudományos Intézet szervezésében ismerhették meg az érdeklődők Rátai Dániel találmányát.

Moldován Csabának, a cég képviselőjének előadását követően többen ki is próbálták a módszert, amelynek segítségével könnyen alakíthattak ki háromdimenziós formákat. A laikus közönség körében egyértelmű volt a siker, de az a céljuk, hogy Oroszországban is elterjesszék a módszert, amelynek segítségével az élményközpontú oktatást próbálják megvalósítani.

Az Egyesült Államokban, európai országokban és Indiában is több egyetemen használják már a Leonar3Do-módszert. A volt szovjet utódállamok közül az idén Kazahsztánban - a fővárosban, Asztanában, illetve Almatiban - is bevezették.

Jövőre nagyszabású Vasarely-kiállítást is terveznek a moszkvai múzeummal együtt. Ez is része annak az intézeti elképzelésnek, hogy nagy tekintélyű moszkvai intézményekbe vigyék el a magyar kultúrát. Baranyi András örömmel számolt be arról, hogy Oroszországban látványosan nagy az érdeklődés a magyar rendezvények, a magyar művészet iránt.

Még nincs értékelve