Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mézfesztivál lesz a hétvégén Csengerújfaluban

forrás: mti | 2012.08.08. |
fesztivál, méz
Mézfesztivál lesz a hétvégén Csengerújfaluban
Mézkirály- és mézkirálynő-választással, mézvásárral és -kóstolóval, mézes ételekkel és süteményekkel, valamint mézbállal és koncertekkel várják a Csengerújfalui Mézfesztiválon szombaton és vasárnap a látogatókat.

 Kovács Csaba, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szaktanácsadója elmondta, hogy a kétnapos program zenés ébresztővel kezdődik szombaton a magyar-román határhoz közeli településen, ahol lesz mézvásár, méhészeti termékkiállítás, valamint kóstoló a különböző virágmézekből.
    Rajz- és sportversenyeket is rendeznek, a kézművesek pedig viaszgyertyaöntést, agyagozást és gyöngyfűzést mutatnak be, míg a térségi hagyományőrző csoportok, a Szatmári Néptáncegyüttes, a Orfeusz Citera Zenekar, a Tini Trió és a Gabrien Néptánccsoport szórakoztatják majd az érdeklődőket a község sporttelepén.     A nyitónapot a Szivárvány Színház előadása, esti filmvetítés, a Nelson Együttes koncertje, valamint a mézbál zárja, ahol a táncolók közül megválasztják a mézkirályt és a mézkirálynőt.
    Vasárnap reggel veszi kezdetét a főzőverseny, a szatmári tájjellegű ételek, mézes finomságok, sütemények elkészítése, amelyeket persze mindenki meg is kóstolhat.
    Míg az alkalmi szakácsok főznek, sütnek, a közösségi központban konferenciát rendeznek, amelyen részt vesz Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ vezetője is. A tanácskozáson a méhészettel foglalkozó gazdák - Szabolcsban mintegy 1600-an vannak, méhcsaládjaik száma mintegy 90 ezer - a tevékenységükkel összefüggő jogszabályokról, a méhbetegségek kezeléséről, a képzéssel kapcsolatos tudnivalókról, valamint az ágazat helyzetéről, jövőjéről hallgatnak meg előadásokat.
    A kísérő kulturális programban a Fergeteges és a Szatmár Néptáncegyüttes, a Búzakalász férfikórus, a Pom-Pom Nagyik és a Reflex lép színpadra, majd kihirdetik a főzőverseny eredményét. Vasárnap este könnyűzenei előadók koncertjével búcsúzik a Csengerújfalui Mézfesztivál.

Még nincs értékelve