Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Múzeumok őszi fesztiválja - Megnyílnak a múzeumi raktárak Pécsen

forrás: mti | 2012.09.28. |
Múzeumok őszi fesztiválja - Megnyílnak a múzeumi raktárak Pécsen
A gyűjteményeit őrző raktárakat is megnyitja a látogatók előtt a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága októbertől Pécsen, a Múzeumok őszi fesztiválja elnevezésű országos programsorozat keretében.

Fabényi Júlia, az igazgatóság vezetője elmondta: a szervezet 1,3 millió tárgyat őriz, amelyből egyidejűleg 8 ezret tud bemutatni kiállítóhelyein. E kincsek megismerését új tárlatok szervezésével, vagy a régiek átrendezésével biztosítja, a nagyközönség most azonban lehetőséget kap arra, hogy az éppen raktárban elhelyezett emlékek, alkotások egy részét is szemügyre vegye.
    Az igazgató szólt arról, hogy Pécsen 36 programra várják az érdeklődőket az október 1. és november 15. között zajló fesztivál keretében. Kiemelte: a Természettudományi Múzeum szervezésében a felelős állattartással, a természet értékeivel, azon belül az erdei gombákkal és az ehető őszi termésekkel ismerkedhet a nagyközönség.
    A Néprajzi Múzeumban megtudható, miért nem koccint a magyar sörrel, előadás hangzik el Szent Mártonról, emellett lesz boráldás, sisak- és hangszerkészítő foglalkozás, fáklyás, jelmezes felvonulás, és kipróbálható a libatollal való írás.
    A Várostörténeti Múzeumba tervezett zenés, táncos rendezvények, a Pécsi Csipkeverő Műhely kiállítása, a Tímárház épületének bemutatása a barokk kori Pécs hangulatát idézik majd.
    A Zsolnay Múzeumban "eltűnt" kiállítási tárgyak megtalálásához kérik a látogatók közreműködését, akiket a Régészeti Múzeum restaurátor műhelyében is várnak. A Modern Magyar Képtárban Tiffán Zsolt borász, a Baranya Megyei Közgyűlés fideszes elnöke tart szubjektív tárlatvezetést magyar borok és francia sajtok "kíséretében".

Még nincs értékelve