Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nagy-szín-pad, Nagy-szín-pad!

sziget | 2010.07.20. |
fesztivál, sziget
A nemzetközi fesztiválporond aktuális sztárjai, a korábbi évek Szigeteinek legnagyobb bulijait tartó közönségkedvencek, és itthon kevésbé ismert, de a nemzetközi színtéren egyre népszerűbb produkciók jellemzik az idei Sziget Nagyszínpadának programját. A mínusz egyedik napon itt lesz a Kispál búcsú, a nulladikon pedig Reggae-Ska Örömünnepen vehetnek részt a szigetlakók. Kész a Sziget Nagyszínpadának programja, augusztus 9-16-ig.
Valami nagy durranásra készülhet a Kispál a SzigetMínuszEgyedikNapján, mertigencsakhallgatnak a szigetesbúcsúkoncertjükről. Annyihírkiszivárgottmár, hogy leszőskispálosblokk, valamintegyediszínpadkép és vizuáliskavalkád, s azt is tudjuk, hogy KissTibi, Líviusz, NémethJuci, a CsíkZenekarisfellépmajd Lovasiék oldalán.
Míg a VilágzeneiNagyszínpadonCsehTamásraemlékezünk, a BJC-AmfiteátrumSzínpadána II. MagyarJazzNapjakeretébennemzetközisztárokfuzionálnak a magyarélvonallal, a Nagyszínpadon pedig a Reggaeés Ska Örömünnepéntombolhatunk a NulladikNapon. Sajnos a koncertjét, és egész nyári fellépését, a Skataliteslemondta, a többifellépő, de így a Ladánybene 27 feat KRSA és a PASO Brass, az Aggrolites, a Toots & The Maytals, a Wailers és a UB40 nagyobb teret kap ezen a napon.
 
És jöjjenek a fesztiválnapok a Nagyszínpad tükrében:
 
Szerda
Az első naponazamerikaiGwaregyütteselővezetésében szabadul el a kosztümös őrület a Szigeten. Őketköveti majd az időksoránkultikusstátuszbaemelkedett brit punk banda, aTheToyDolls, s a tavalyinagyszínpadossikerkoncertje után újra a Szigeten szerveznemzetközi skatalálkozót a Ska-P. VisszatérővendégazideiSzigetenSvédországegyiklegnépszerűbbrockbandája, a frenetikuskoncertjeiről, őrültgarázszenéjéről és fekete-fehér fellépőruháiról világszerteimertTheHives.  Mindenidőklegjobbházibulizenekara,a Madness angolbeatzeneihagyományokból, kupléból, kabarézenékbőlés a jamaikaieredetűskábólösszegyúrtzenéjével dobjafel a közönséget a Szigetelsőfesztiválnapján, szerdán, azazaugusztus 11-énfőműsoridőben.
 
Csütörtök
A nagyrésztberlinifenegyerekekből álló K.I.Z. melegítibe a közönségeta Nagyszínpadon csütörtökdélután. Eztkövetően a YoungPunxklasszikusfrenchhouse, 80-as évekbeli pop, hard, glamésdisco-rockelemekbőlösszegyúrtmash-up partyzenéjefolytatjamajd a sort, s jön JohnnyRotten, azazpolgárinevén, JohnLydonés zenekara, a Public Image Ltd., mindenki örömére. A New Musical Express idén életmű díjjaljutalmazta a Szigetkövetkezőfellépőjét, a TheSpecials-t, akik a Szigeten kívül csak két fesztiválmeghívásátfogadták el az idén. A csütörtöki napheadlinerfellépője, a korábbiSzigetekenmárhatalmasbulikatmagukmögött tudó, de idén is tömegekre számító Faithless lesz.
 
Péntek
A Lyapis Trubetskoy munkái Oroszországtól Portugáliáig rendre nagy elismerést váltanak ki a kritikusokból,ésnemmelleslegrangosdíjakat is begyűjtöttek. Idénnyárona Szigetenkapnaklehetőségetarra, hogymegismerjenevüket az egész világ. Az állandó edzésbenlévő, ezértmindig nagy ugrásokra képes Papa Roach most nyáron a Nagyszínpadonmutatja be látványos rock-formagyakorlatait. Németországlegnevesebbreggae-művésze, a kölniGentlemanlegfrissebb, Diversitynévrekereszteltstúdióalbumávalérkezik a Szigetre. Egy ragyogó popcsillag is várható a Szigetre: a pénteki napkoraestifellépője lesz a kortárs könnyűzene egyik legtehetségesebb előadója, Mika. A YouTube-on34milliónézője volt a The Kill című dal klipjének, s a hazai rajongók most élőben is láthatják JaredLeto zenekarát, a Szigetkívánságlistájának egyik éllovasát, a Thirty Seconds To Mars-t.
 
Szombat
Az Appenin-félsziget után a Hajógyári-sziget közönségét igyekszik ezen a nyáronmeghódítani a szombat első nagyszínpos koncertjén a Subsonica. A The Cribs a tavaly megjelent Ignore The Ignorant album hatalmas kritikai és közönségsikerénlovagolva, bombaformábanérkezikaz idei Szigetre. A Tankcsapda - miután közönségebeszorulna kisebb helyszínekre – azegyetlenmagyarfellépőkéntdübörögtetimeg a Nagyszínpad hangfalait. A Sziget hétvége első napjának esti sztárja, az új lemezét augusztus közepére ígérő heavy metal legenda, azIron Maiden lesz.
 
Vasárnap
A Kárpátokoninnen és a Donyeck-medencén túl is nagynépszerűségnekörvendőszelídíthetetlenmotorosok, a DeathValleyScreamersidén a Hajógyári-szigetet is célbaveszi azárónapindításaként. Őket honfitársuk, a Rada zenekar követi, hogy az énekesnő csodálatos hangjával Ukrajna misztériumaitidézze meg egylebilincselő és nagyszabású koncert keretében.  A Danko Jones májusban megjelent legújabb stúdióalbumával, a Below The Belttel érkezik az idei Szigetre. EgymonstreturnékeretébenjönBudapestre a BillyTalentKanadából. A legnagyobbbritzeneifesztiválokközönsége mellett most a Sziget látogatói is első kézbőlismerhetik meg a Kasabian  tavalymegjelentlegfrissebbhanganyagát, melyet a Q magazin és az NME is az év albumának választott. A Sziget nagyszínpados programjait az utolsó napon a szakírókáltal a világ legjobb rockzenekarai közé sorolt Muse fellépése zárja.
Még nincs értékelve