Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Omega Oratórium Siófokon

sajtóanyag | sajtófotó | 2014.08.07. |
Nagyon Balaton
Omega Oratórium Siófokon
Június 6-tól október közepéig tart a Nagyon Balaton rendezvénysorozat, amely a szervező VOLT Produkció szándékai szerint a Balaton Régió legizgalmasabb, legnívósabb programjait tömöríti egy eseménysorozattá. Ennek a kiemelt programja az Omega Oratórium augusztus 8-án, Siófokon, a Balaton Régió legnagyobb és legkorszerűbb szabadtéri színpadán, a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon.

Az Omega együttes története során széles tömegeket mozgatott meg itthon és külföldön egyaránt. A rockzene hevülete talán a 70-es években volt a legerősebb, nem véletlenül esik erre az időszakra az Omega legfényesebb korszaka is. Az elmúlt években szimfonikus feldolgozások születtek Omega Rapszódia és Omega Szimfónia címen. Saját dalok újraértelmezése akkor lehet sikeres, ha valami újat ad, többet, mást, mint az eredeti – ilyen a Siófokon bemutatásra kerülő Omega Oratórium. Az Omega Oratórium dalai nem erre az alkalomra születtek, hanem szemelvények az életműből. A legkorábbi dal 1970-es, a legkésőbbi 2006-os szerzemény. Az Omega együttes életművéből kiválasztott dalokhoz biztos zenei alapokat és keretet nyújt Liszt Ferenc, Les Preludes című szimfonikus költeménye. A hangszerelés révén a rockzene hagyományos- és a szimfonikus zenekar akusztikus hangszerei,  valamint a szóló- és kórusének az Omega klasszikusokat egy transzcendens világba vezeti át.

 Az Omega Oratórium produkció közreműködői:
 Benkő László – billentyűs hangszerek
Debreczeni Ferenc – dob és ütőhangszerek
Gömöry Zsolt – billentyűs hangszerek
Kóbor János – ének és vokálok
Szekeres Tamás – gitárok
Szöllössy Kati – basszusgitár
Danubia Szimfonikus Zenekar és énekkar

Jegyárak: elővételben: 5990 Ft, helyszínen: 6990 Ft. Jegyet rendelni a Fesztivaljegy.hu és az Interticket oldalán lehet. További jegyinformáció a www.nagyaonbalaton.hu oldalon található.
 

Még nincs értékelve