Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Rocktóberfest 2010 Miskolc

Szepe | 2010.10.11. |
Rocktóberfest 2010 Miskolc
Vége van a nyárnak és sok fesztiválnak, de nincsen bánata a miskolci egyetemistának. Sőt, azok sem szomorkodnak, akik Miskolcon élnek vagy a környéken, mert ugyan a napsütéses órák száma csökken és közeleg a tél, de a rocktóberfest mindezt igyekezett feledtetni. A szezon egyik utolsó nagy durranásával a hazai zenei élet nagyjai szórakoztatták a nagyérdeműt 3 napon keresztül.

Miskolci Egyetem október 7-9. Amerre a szem ellátott az elmúlt hetekben a borsodi megyeszékhelyen mindenfelé ezt láthatta. Aki szereti a zenét és szeret bulizni, az nagyon jól tudta, hogy ismét eljött az idő idén októberben, hogy a Campuson eltölthessen egy pár vidám éjszakát. Színes program és fellépők garmada. Egy igazi nyári hangulatot idéző program, ahol kaptunk még egy kicsit az elmúlt meleg évszakból.

Három nap és minden nap négy helyszín. Számtalan híres fellépő programjából lehetett válogatni.
 
Csütörtök
Az első napon csütörtökön kicsit lassan indult be a buli, mintha már az emberek beletörődtek volna, hogy itt az ősz és szomorkodnak, de szerencsére ez csak egy rövid nehéz időszak volt. A ROCK! Europe színpadon az Eric Sumo Band Kiss Erzsivel kiegészülve kezdte el csalogatni a rajongókat, majd az őket követő Péterfy Bori & Love Band műsorán már tele volt a színpad előtti tér. A színész- és énekesnő karrierje 2007 májusától ível felfelé. Első számukkal nagyon megosztották akkoriban a zenekedvelőket, mert volt aki elviselhetetlennek tartotta azt amit csinálnak, de nagyon sokan rögtön a szívükbe zárták ezt a tényleg különös felállást. Mára hatalmas a sikerük és már három lemezt is megjelentettek. A többi között készült videó a Vámpír, a Délelőttök a Kádba’ és az Ópium című számukhoz is. Péterfy Borinak van egy érdekes kötődése a Miskolci Egyetemhez azon túl, hogy mindig szívesen jár ide fellépni. Testvére Péterfy Gergely a Bölcsészettudományi karon oktatja a jövő értelmiségét. A nyitónapon a világot jelentő deszkákra lépett még többek között a 30Y, a Mystery Gang, a Kerekes Band és az Anima Sound System, akik lemezbemutatóval érkeztek Miskolcra. A májusban indult Anima-turnén Erdélytől Prágáig mutatták be a közönségnek az új korong számait, ami a Tedd a napfényt be a számba címet kapta. Sikerük hatalmas volt.
 
Péntek
 
A második napon egy műfajilag igen vegyes program következett a rockwellnessben. Az emberek már végeztek a munkával és szombatra csak azt tervezték, hogy ellátogatnak a záró napra a Rocktóberen, szóval semmi nem akadályozta meg őket, hogy szép számmal jelen legyenek. A központi színpadon az AB/CD indította a napot, majd sokak nagy kedvence a Hooligans csinált fergeteges bulit. A srácok már hosszú évek óta rendszeresen járnak Miskolcra fellépni, mert hatalmas tömeg látogat ki a koncertekre. A Piros Rockyban a Supernem kezdett, majd a koncert végeztével az együttes frontembere Szabi ott maradt, hogy meghallgassa az őket követő Akkezdet Phiait. A magyar rap és hiphop egyik feltörekvő csapatáról van szó. A Phiúk nem tegnap kezdték az ipart, de az elmúlt évek hozták meg számukra a sikert szélesebb körben. Különlegességük, hogy szövegük már azt az irodalmi szintet éri el, ami egyedülállóvá teszi őket a szakmában. A zene csak egy alap ritmust ad és mindenkinek tátva marad a szája az olyan rímeknél, amikor Tolsztoj és a Toy Story kerül kapcsolatba. A fergeteges koncert után Said és ÚjoncPeti is csatlakozott a népes közönséghez és együtt folytatódott a buli. A Rocktóberfest talán a legkisebb alapterületű fesztiválja az országnak és ez a tényező egy nagyon különleges dologgal szolgál. A fellépők nem érzik kényszernek, hogy rohanjanak tovább, hanem meghallgatják a kollégákat és maguk is kikapcsolódnak. Nagyon közvetlenek és barátságosak a rajongókkal. Kifejezetten nagy élmény, amikor a pultnál egy sör mellett beszélgetnek a sztárok akár egymással, akár azokkal, akik még egy pár perce nekik tapsoltak és velük együtt énekelték, vagy rappelték a számokat.
 
Szombat
 
Az előző nap családias hangulatában indult a záró felvonás. Igazi nagycsaládnak érezhették magukat a kilátogatók, mert szombaton teltházzal zakatolt a Rocktóberfest. A hangulatért a Subscribe, a Bёlga, a Kowalsky meg a Vega és a Neo formációk voltak felelősek a ROCK! Europe sátorban. A Rockwell Galériát pedig a Hungarian AllStars Night keretén belül Budai, Tommyboy és Sterbinszky vették a birtokukba. Minden stílus rajongói megtalálták a kedvükre valót. Nagyon közel egymáshoz, nagyon jól megfért ez a sokszínűség. Ez a varázsa a Rocktóbernek.
 
Nevében talán egy kicsit félrevezeti azokat akik nem ismerik ezt a hatalmas bulit, de a Rocktóber minden évben stabilan hozza a formáját. Nincs olyan sok rock, mint ahogy várnánk, mert a rockon kívül más stílus is létezik. Egyre több a látogató és egyre színesebb a program. Egy dolgot sajnálunk csak, hogy vége van. De mint ahogy ezt már sokan tudjuk, már csak egy évet kell várni a következőre, ami ugyanilyen jó lesz, vagy ha lehet akkor még egy kicsivel jobb is. Erre kíváncsi leszek.
Még nincs értékelve