Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Szép VOLT, jó VOLT

Mi is ott voltunk a VOLT Fesztiválon!

Balogh Renáta | VOLT Fesztivál | 2010.08.01. |
A 18. VOLT Fesztiválon nem lehetett okunk panaszra, mindent megkaptunk, amit egy ilyen rendezvényen remélni lehet: jó időt, szuper környezetet, külföldi sztár fellépőket, katartikus koncertélményeket. Ennek örömére össze is gyűltünk 79 ezren, és újra rájöttünk, a VOLT már eljutott egy olyan színvonalra, ami nem okozhat csalódást. A Sopronban megrendezett esemény kiemelt fontosságú vidéki fesztiválnak számít. A szervezők több stílus sztárzenészeit vonultatják fel, de a hazai élvonal is „nagy durranás bulikat” tartogat. Így volt ez a nyitónapon is, ahol megrendezésre került az I. Magyar Rocklegendák Napja, a honi nagyágyúk – Magna Cum Laude, Deák Bill, Omega, Edda, Tankcsapda – a Nagyszínpadon léptek fel, hogy bebizonyítsák, a magyaroknak is vannak rockikonjaik.

A fesztivál idei legütősebb külföldi produkciójaként egyértelműen Billy Idolt showját nevezhetjük meg. Sztárallűrök nélkül, olyan fergeteges bulit nyomott, hogy azt még jövőre is nehéz lesz überelni. Az 55 éves rocksztár másfélórás, őrületes koncertet adott, elhangzottak legnagyobb slágerei, többek közt a Rebel Yell, White Wedding és a Sweet Sixteen.

Ákos

A VOLT legjobb magyar előadójának a fesztiválon megkérdezettek, Ákost emelték ki (akire az adatok szerint, még Billynél is többen voltak kíváncsiak), az előadó emberségből is ötösre vizsgázott, a szervezők neki ítélték a Fair play-díjat. A történet hátterében a következő állt: a harmadik napon Ákos és a Prodigy egymást követően léptek fel a Nagyszínpadon. Mindkét produkció rendkívül bonyolult technikát vonultatott fel, ezért a két koncert közötti átszerelés majdnem lehetetlenné vált. Ha mindkettő a saját technikáját állította volna színpadra, a Prodigy tizenegy óra helyett éjfél után léphetett volna fel, de ezt a verziót a zenekar menedzsmentje nem fogadta el. Egynapos egyeztetés után Ákos rábólintott, hogy részben a Prodigy fénytechnikai eszközeit használja, és a meghirdetettnél fél órával korábban lép színpadra.

Az utolsó napon a Kispál és a Borz végleg elbúcsúzott Soprontól, mint ismeretes, a banda feloszlása miatt idén nyáron országszerte búcsú bulikat tart. Az idei Nagyszínpados programokat a Massive Attack koncertje zárta, hogy ne menjen minden olyan simán, és a végén legyen egy kis kavar, újabb csavar került a fesztivál programjába. A zenekar több mint félórás csúszással

Massive Attack

lépett színpadra. Ez máskor nem okozhatna problémát, de az OTP Junior Színpadon, ez idő alatt Dub Fx koncertre várakozott a tömeg. A szervezőknek látszólag sikerült megoldaniuk a problémát, és lebeszélni Dub Fx-el, hogy a Massiv Attack koncertje után kezdjék el a bulit. Az Fx rajongók azonban meghiúsították az egyezményt, mert amikor már nem bírtak tovább várni, elkezdték skandálni a Dub Fx nevet. Az ausztrál előadó azt hitte, a Nagyszínpadon befejeződött a koncert, és belecsapott saját bulijába. A Massive tagjai a színpad széléről látták, hogy a közönség egy része elindult Dub Fx koncertjére, ezért úgy gondolták, befejezik előadásukat. Így a Massive Attack atmoszfératripje körülbelül egy óráig tartott, és ráadás nélkül fejeződött be éjfél körül, a közönség legnagyobb bánatára.

Szerencsére a fesztiválozók átsiklottak a történteken, és az utolsó VOLT-os órákat kihasználva, a lehető legőrültebb módon, reggelig tomboltak, vagy fogadásból leugrottak a bungee jumpingról.

Még nincs értékelve