Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Több mint száz rendezvény a III. Székelyföld Napokon

forrás: mti | 2012.05.10. |
Több mint száz rendezvény a III. Székelyföld Napokon
Több mint száz rendezvény szerepel a május 18-25. között sorra kerülő III. Székelyföld Napok programjában, amelyből kiemelkedik a nemzetközi grafikai biennálé.

Hargita, Kovászna és Maros megye önkormányzatai által szervezett egyhetes rendezvényen egyebek között színházi és táncelőadások, koncertek, hagyományőrző programok, kézműves foglalkozások, honismereti népszerűsítő előadások szerepelnek.
    Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnöke csütörtökön elmondta: a szervezők színes kulturális kavalkádot terveztek, amelynek célja, hogy megmozgassa az egész Székelyföldet.
    Mint mondta, egyesek kifogásolták, hogy miért költenek 56 ezer eurót a kiemelt eseménynek számító II. Székelyföldi Grafikai Biennáléra, amelyen 188 alkotó 270 munkáját állítják ki. A megyei önkormányzati elnök szerint a biennále költségvetéséből csak 56 méter országutat lehetett volna építeni, és így már nem is tűnik olyan soknak az összeg. "Csak azt akartam érzékeltetni ezzel a példával, hogy nem szabad szembeállítani a kultúra és a közművelődés támogatását az infrastrukturális beruházásokkal, hiszen kulturális háttér fejlesztésére is szükség van Székelyföldön, vasból és betonból ugyanis nem lehet közösséget építeni" - mondta az önkormányzati vezető.
    A három megyében összesen több mint száz rendezvény lesz. A program összeállításakor az is fontos szempont volt, hogy a három megye úgynevezett csererendezvényei is helyet kapjanak.
    A szervezők a kiemelt programok közé sorolták a már említett grafikai biennále mellett az erdélyi táncház zenészek hetedik találkozóját, a huszártoborzót, a nárciszfesztivált, valamint Baricz Gergőnek, az egyik magyarországi tehetségkutató verseny egyik legújabb felfedezettjének erdélyi turnéját.

Átlag: 5