Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A tigrisen innen és a tigrisen túl! – Üvegtigris 3

Szöcske | 2010.12.22. |
A tigrisen innen és a tigrisen túl! – Üvegtigris 3
Lali, Gaben, Róka, Cingár, Csoki és Sanyi újra bebizonyítja, hogy nem százasok. A sok popsi és mell mellett mini roadmovie a magyar valóság néha színes, néha nem is olyan színes palettáján. Ízirájder harmadszor, szokásos módon priccol a szereplőkből a hülyeség. Pénz, pia, nők: kedves, szeretni való marhulás a megszokott trágár stílussal.

Lali ismét egy ugyanolyan napra ébred, mint eddigi életében az összes többi. Egy kis baleset következtében ráébred arra, hogy másképp kéne élni az életét. Ellop egy méregdrága autót, és kezdetét veszi egy kalandos nap.

A kiváló első rész után egy feledhető második kapcsán aggódva ülnek be sokan a moziba. Sőt a Zimmer Feri 2. előszele sem hatott jól a tigris tercére. Ennek ellenére egyszer mindenképpen nézhető, az előzőnél mindenképpen jobb forgatókönyvvel rendelkező alkotás. Bár a filmben vannak olyan jelenetek, emberek, események is, melyek kidolgozatlanok. Sok híresség is felvillan, talán emiatt lett olyan magas a büdzsé. Írónk, rendezőnk, főszereplőnk, Rudolf Péter kiváló színész, évek óta mutatja és bizonyítja ezt nekünk. Ugyanakkor pedig a rendezése se lenne rossz… Döcög az eleje, de lassan beindulnak a humorkerekek és beindul az utazás egy olyan térkép segítségével, ahol csak a hülyeségeket jelölték be. Néha leül a film, felesleges, erőltetett poénoktól ha-ha és hi-hi, majd egy felejthetetlen ritmus hullám kap el bennünket és megforgat a tréfa tengerében. Utána ismét partra sodródunk. Ennek ellenére a keretes szerkezet, a sketch szerű láncszerkezetet túlnőve teljesen különbözik az előző két résztől, ami nem is baj.
Presztízs Magazin
A rendezés egyfelől sokkal kiforrottabb, mint az előző, mégis sok szupertotál hosszú idő után idegesítően hat a szemre. Ettől eltekintve a hosszú snittek pedig igen jól sikerültek. Mindenféleképpen dicséret illeti Kapitány Ivánt. Hrutka Róbert 3.ü osztályos tanuló pedig írjon be magának egy feketepontot, mivel a zene nagyon halvány volt. Bizonyos részeknél kellemes hangulatot varázsol, de zömében felejthető.
A fundamentum mindenképpen a szereplőgárda. Hála a jó égnek megmarad minden karakter a jól megszokott elnagyolt, kiváló szöveges fegyvertárral felszerelt humor-Rambónak. A színészek kiválóan mutatják a zseniálisan megalkotott karaktereket. Mindenki kap egy-egy kitörést, egy rövid kis fő-mellékszerepet. Reviczky Gábor és Csuja Imre kapja a legzseniálisabb és a legagypusztítóbb, „Egészséges, mint a makkom” típusú szövegeket. Róki és Cingi, azaz Gáspár Sándor és Szarvas József nem válnak kulcsfigurává. Básti Juli és Szilágyi Tibor jelenléte teljeséggel indokolatlan.
Sanyi pedig megér egy külön bekezdést, hiszen ebben a részben kapja a legtöbb szerepet.
Presztízs Magazin
Katicát eszik, húszezresből papírhajót hajtogat, repül is egy kicsit, papírsárkányért hajkurászik gyerekeket és persze miért ne vizelne le egy autót. Az elmúlt magyar filmművészet egyik legjobb karaktere, aki kimeríthetetlenül ontja a poénokat. Mindez persze kevés lenne Horváth Lajos Ottó nélkül, aki egy zseni.
Rezső, mármint Besenczi Árpád mellé szerencsére nem tettek másik zsarut, sőt a film végén Selmeczi Roland barátjuknak dedikálják a filmet. Kamarás Ivánt sokan szidják, de a szerepből kihozza amit kell, talán szándékosan túlnaturalizálja, vagy ennyit tud. Szabó Erika külseje inverze a tehetségének, és a szerepet is csak azért kapta meg a félszemű meztelen csigával szemben, mert ő szerényebb keblekkel rendelkezett. Elfogadhatatlan, hogy a hivatalos honlapon ő a kezdőkép.
Egy csinos lánnyal eladhatóbbá válik minden termék, és kellenek az erotikával szándékosan túlfűtött jelenetek, melyekből talán sok is lesz. Egy régebbi filmben hangzik egy okosság a föld mozgásával és a női nemi szervvel kapcsolatban, amely igazán találó lenne ide is. A igazságszolgáltatás ugyan felvet néhány kérdőjelet a fejünk felett, de fejvakarva konstatáljuk, hogy ebben a trilógia első nyitó és utolsó zárójelenete között semmi sem változott. Szándékosan ez a cél, és az, hogy mi ezen empatikusan borzasztó jót szórakozzunk.
Még nincs értékelve