Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Cserhalmi György lesz a Filmszemle zsűrielnöke

Horváth Iza | magyarfilmszemle.hu | 2011.04.21. |
Cserhalmi György lesz a Filmszemle zsűrielnöke
Cserhalmi György színművész lesz a 42. Magyar Filmszemle nagyjátékfilmes zsűrijének elnöke. A 42. Magyar Filmszemle 2011. május 5. és 8 között lesz az Uránia, a Corvin és a Puskin mozikban, valamint a Gödörben.

A május 5. és 8. között megrendezésre kerülő 42. Magyar Filmszemlén először indulnak önálló versenyben az animációs filmek, és a szemle a közösségi portálokon is nyomon követhető lesz. A szokásos februári időpont helyett tavaszra csúszott a filmmustra. A verseny nyitó filmje Nemes Gyula Negatív magyar filmtörténet című alkotása lesz, és a megnyitón adják majd át Bara Margit színésznőnek a szemle életműdíját is. A közönség 500 forintos áron juthat jegyekhez, a bevételek a moziknál maradnak. A Gödör Klub eseményei - a szabadtéri vetítések, beszélgetések, koncertek - ingyenesek lesznek - mondta Durst György producer, a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) képviselője, hozzátéve: a szemle célja, hogy más fesztiválokhoz hasonlóan szabadtéren is jelen legyen, mert így még nagyobb közönségérdeklődés kísérheti. A nagyjátékfilmes verseny nemzetközi zsűrijét Cserhalmi György színművész vezeti, a testület tagja lesz továbbá Gasparik Attila színész, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rektora, Tatiana Dimitrova film- és színházreferens, a Prágai Magyar Kulturális Központ képviselője, Urbán András színházi rendező, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház munkatársa és Vivi Dragan Vasile ismert román operatőr. A szervezők célja volt, hogy olyan nemzetközi zsűrit állítsanak össze, akik értik a magyar nyelvet.

Összesen 409 alkotást neveztek az idei szemlére: a 28 játékfilmből 11, a 146 dokumentumfilmből 24, a 95 kisjátékfilmből 26, a 60 animációs alkotásból 11, az 58 tudományos-ismeretterjesztő filmből pedig 10 kapott helyet a műfajonkénti versenyprogramban.
 

Átlag: 5