Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ízirájder öcsém! 3

Tancsa Ágnes | 2010.06.21. |
film, kultúra, Üvegtigris3
Ízirájder öcsém! 3
Ma kezdik az Üvegtigris 3 forgatását. A 300 millió forintos költségvetésű film várhatóan december 16-án kerül a mozikba.

A nagysikerű kultfilm harmadik részének forgatását már tavaly nyáron szerették volna elkezdeni, akkor 200 ezer forintra becsülték összköltségét. Az Európa hajón tartott sajtótájékoztatón több érdekesség is kiderült a filmről. Már a tájékoztató helye sem véletlen, hiszen az események már nem csak az eredeti helyszínen zajlanak, hanem 60 százalékban Budapesten és az Európa hajón. Két éve dolgoznak a forgatókönyvön, amit ismét Búss Gábor Olivér írt (Hársing Hildával és Rudolf Péterrel közösen), és ő foglalta össze legszemléletesebben, hogy miben is más ez a történet, mint az előző két részé: „a sztorinak az az új vonása, hogy most lesz”. Amellett, hogy a nézők most is találkozhatnak a már jól megszokott, hat kedvenc figurával, új szereplők is belépnek a történetbe, három nő és Kamarás Iván személyében. Az alapvető különbség nem a szereplők jellemében van, akik közben öt évet öregedtek, egyes esetben változott az életük is, hanem abban az élethelyzetben, amibe most belecsöppennek (a lepukkant büfékocsiból luxusba kerülnek). A szereplők annyit elárultak még a film történetéről, hogy Róka, akit Gáspár Sándor alakít nem megy Budapestre, hanem a büfékocsinál marad, ahova aztán a többiek is visszatérnek majd. A forgatás előreláthatóan 34 napig tart majd.

A költségvetésről Kovács Gábor, producer elmondta, hogy 30 százaléknyi állami támogatással számolhatnak, ami viszonylag alacsonynak számít még az itthoni filmkészítésben is, de szerencsére 30 százaléknyi magánszponzori pénzhez is hozzájutottak.

Az Üvegtigris első részét 2001-ben vetítették a mozik, ahol nem aratott zajos sikert (mindösszesen 120 ezer néző látta), de televíziós bemutatójának és DVD-kiadásnak (mintegy 90 ezer darabot adtak el belőle) köszönhetően kultfilmmé vált. A második részt 2006-ban mutatták be, és az utóbbi 15 év legsikeresebb premierjét tudhatja magáénak (még úgy is, hogy mielőtt a mozikba került volna, valaki feltöltötte az internetre). Annak ellenére, hogy 310 ezres nézőszámot produkált, a második részt mégiscsak utánzatnak tartották.  A harmadik film azonban magában hordja majd az Üvegtigris előnyeit, de sokkal akciódúsabb lesz és a rendező, Rudolf Péter szerint ez lesz a legszemélyesebb mozija. A humor mellett az elmúlt húsz év társadalmi feszültségei is megjelennek a vásznon.

 

Még nincs értékelve