Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Jótékonykodásban élen járnak!

Gazdagok közt is a leggazdagabbak – a legvagyonosabb sztárok

Balogh Mia | archív | 2013.06.12. |
Jótékonykodásban élen járnak!
Gazdasági válság ide vagy oda, Hollywoodban bizony még mindig hemzsegnek a vagyonos hírességek. Hogy ki mire költi a pénzét, kiderül legfrissebb összeállításunkból. Még Hollywoodban sem jár mindenkinek mérhetetlen siker, de azért jócskán vannak, akik kitartásukkal, rátermettségükkel, optimista felfogásukkal és nem utolsósorban tehetségükkel hihetetlen összegekkel gyarapították bankszámláikat. Lássuk, mi lehet sikerük titka, illetve, hogy mire nem sajnálják a pénzt a leggazdagabb sztárok!

George Lucas – becsült vagyona 3.9 milliárd dollár

Presztízs Magazin

A világhírű rendező, forgatókönyvíró és producer elsősorban a Star Wars és Indiana Jones moziknak köszönheti elképesztő vagyonát. Talán soha nem fordult volna a filmezés felé, ha megvalósíthatta volna gyermekkori álmát. Autóversenyzőnek készült, de egy súlyos baleset után filmezni kezdett, és a tanulóéveket fényes sikerek követték. 1973-ban megalapította cégét, a Lucasfilmet, majd nem sokkal ezután az American Graffitivel Golden-Globe díjat nyert, és öt Oscar-jelölést is kapott. Ezt követően kezdte el írni az első Star Wars mozi forgatókönyvét, a többi pedig már jött magától. Az alapoktól tanulta ki a filmes szakmát, az operatőri munka rejtelmeit ugyanúgy, mint az írás, a rendezés tudományát. Lelkesen, szenvedéllyel haladt előre, de később eredményeiről szerényen csak ennyit mondott: „a siker tulajdonképpen azt jelenti, hogy soha nem adod fel a reményt”. George Lucasnak nincsenek nagy igényei. 2010-ben vásárolt egy Santa Barbara-i ingatlant 25 millió dollárért, de állítólag abban leli legnagyobb örömét, ha mókusokat etethet, vagy épp jótékonykodhat. A Forbes magazin értesülései szerint a Disney-től filmes cége eladásáért kapott 4.1 milliárd dollár nagy részét is jótékony célra ajánlja fel – leginkább az oktatást támogatja.

Steven Spielberg – becsült vagyona 3 milliárd dollár

Presztízs Magazin

A világ egyik leggazdagabb filmese olyan sikereket jegyez, mint a Jurassic Park, a Schindler listája, az E. T. A földönkívüli, vagy a 2012-ben készült Lincoln. Gyermekkorától a film világában akart dolgozni, amiért már tizenévesen sokat tett: a Battle Squad és az Escape to Nowhere című filmeket 1961-ben, 15 évesen rendezte. Több próbálkozás után A sugarlandi hajtóvadászat című 1974-es mozival, majd A cápa című produkcióval vált széles körben népszerűvé. Később a Time magazin a 20. század legfontosabb személyiségei közé választotta, a Life pedig generációja legbefolyásosabb emberének kiáltotta ki.
„Minden és mindenki inspirál. Figyelem a környezetemet, az embereket, így nyerek újabb ötleteket. Ha valamit kitalálok, mindent elkövetek azért, hogy filmvászonra vihessem. Nemleges választ nem fogadok el. Mindig van megoldás” – mondta korábban.
Spielberg a filmezés mellett a vizek szerelmese, és többek közt egy 200 millió dollárt érő jacht tulajdonosa. Vagyonából persze jótékony célra is jut, de legtöbbször névtelenül adakozik.

Mel Gibson – becsült vagyona 450 millió dollár

Presztízs Magazin

A botrányairól elhíresült ausztrál sztár színészi, rendezői, forgatókönyvírói és produceri munkájával csaknem 900 millió dolláros vagyont halmozott fel, ám a feléről le kellett mondania, amikor elvált feleségétől és hét gyermeke anyjától, Robyn Moore-tól.
Mel Gibson valószínűleg azért tehetett szert ekkora vagyonra, mert ismeri azt az elvet, mely szerint csak akkor érhető el nagyobb nyereség, ha nem sajnáljuk a befektetést sem. A színész – rengeteg támogatás mellett – saját vagyonából is jócskán költött például A passió című filmre: 25 millió dollárt áldozott rá. Végül minden centje megérte, ugyanis a mozi összesen 600 millió dolláros bevételt hozott. A rossz nyelvek szerint egy ideig elsősorban tudatmódosító szerekre szórta el vagyona egy részét, de válása előtt a külföldi lapok sorra cikkeztek arról, hogy ingatlanba is fektetett: magánszigetet vett a Csendes-óceánon, majd farmot Costa Ricán és villát Malibu partjainál. Emellett rendszeresen jótékonykodik is: korábban 10 millió dollárral segített két Los Angelesi gyerekkórházat.

Tom Cruise – becsült vagyona 275 millió dollár

Presztízs Magazin

Sokak szerint Tom Cruise minden idők egyik legkeresettebb és legsármosabb színésze, és az egyik legjobban fizetett világsztár. Lelkes ifjúként még lelkipásztor szeretett volna lenni, de amikor gimnáziumi évei során kipróbálta magát néhány színdarabban, rájött, hogy igazából ezt az utat kell követnie. Hamarosan New Yorkba költözött, és néhány kisebb szerep után olyan filmekben játszhatott, mint a Top Gun, a Mission: Impossible mozik, Az utolsó szamuráj, vagy a Jerry Maguire – A nagy hátraarc. Az 50 éves világsztár nemcsak gyors bevételre számít egy-egy munkája során, hanem több olyan szerződést is kötött már, mely szerint az adott filmből származó későbbi bevételekből is részesedik. A Mission: Impossible II után például gázsi helyett azt kérte, hogy inkább a film összes bevételének 30 százalékát utalják a számlájára. Talán ő is meglepődött, hogy ez az összeg több mint 75 millió dollárra rúgott. A színész nagyon keveset áldoz önmagára: nincs számítógépe, e-mail címe, vagy iPhone-ja. A haját állítólag forgatásokon vágatja le, ruhái egy részét pedig ajándékba kapja. Hogy mire költött akkor mégis az elmúlt években? Inkább kire? A színész igyekszik mindent megadni gyermekeinek, és leginkább Katie Holmes-tól született kislányát, Surit kényezteti. A kicsi gardróbjára és személyi védelmére állítólag nem sajnálja a pénzt, sőt, a pletykák szerint már több ingatlant is vásárolt neki. Lányán kívül a szcientológiai egyház Tom Cruise gazdagságának fő haszonélvezője, amit a sztár rendszeresen támogat.

Will Smith – becsült vagyona 200 millió dollár

Presztízs Magazin

Az ismert színész, zenész, hip-hop előadó sokak szerint gyermekként is ravasz volt és megnyerő, amit tizenévesen már rapszövegeiben próbált megmutatni környezetének. Végül a sors úgy hozta, hogy zenészként ismert lett, de színészként még nagyobb magaslatokba emelkedett. Az 1990-ben indult Kaliforniába jöttem, majd a Bad Boys – Mire jók a rossz fiúk? című munkáit olyan filmek követték, mint a Men in Black – Sötét zsaruk, a Wild Wild West – Vadiúj vadnyugat, A boldogság nyomában, vagy a Legenda vagyok. Will Smith egy interjúban elárulta, több dolognak is köszönheti ismertségét, vagyonát. Szerinte az egyik legfontosabb, hogy mert nagyot álmodni, és mindig tudta, nem az a lényeg, ahol az adott pillanatban tart, hanem az, ahová el szeretne jutni. „Semmi sem irreális. Tűzz ki magad elé kisebb célokat, majd nagyobbakat, hogy valóra váltsd az álmod” – tanácsolta. Nagy kosárlabda-rajongóként 2011-ben a Philadelphia 76ers csapat résztulajdonosai lettek feleségével, Jada Pinkett-Smith-szel. Emellett rengeteg pénzt költ szcientológiai tanulmányaira – a közelmúltban állítólag 1 millió dollárért iskolázta be magát. De a sztárpár jótékony célra sem sajnálja a pénzt! 2008-ban 1.3 millió dollárt adományoztak vallási-, művészeti- és civil szervezeteknek, tavaly pedig Etiópiában a tiszta víz fontosságára hívták fel a figyelmet.

Átlag: 5