Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kispálék a mozikban

Balogh Renáta | 2010.10.27. |
Kispálék a mozikban
A Kispál és a Borz egyedülálló koncertfilmjét novembertől játsszák a mozikban, a Napozz a holddal című alkotást a zenekar szigetes búcsúkoncertjén rögzítették.

Mint ahogy arról már korábban is hírt adtunk, a Kispál és a Borz legénysége végleg szakított egymással, a közös együttműködés és az inspiráció megkopott, így mindannyian jobbnak látták, ha a csúcson hagyják abba. Utolsó grandiózus bulijukat 2010. augusztus 9-én, a Sziget Nagyszínpadán tartották, melyet már azzal a céllal rögzítettek, hogy zenés dokumentumfilm készüljön belőle. A legendás alternatív bandát huszonhárom évig hazánk egyik elsőszámú zenekaraként tartották számon, pályafutásuk alatt tizenegy sikeres stúdióalbumot jelentettek meg.

A rendező, Merényi Dávid azt akarta szemléltetni, a Kispál és a borz hogyan élte meg a búcsúzás pillanatait a színpadon és azon kívül. Rögzítette a próbákat, színpadépítést, valamint interjúkat készítetett a tagokkal, ahol arra a kérdésre kereste a választ: mit látnak ugyanúgy, mint eddig és miben változtatnának, ha még lehetne?
 
A Kispál koncertfilmben a rajongók is szerepelhettek, a zenekar a honlapján meghirdetett nyár végén egy pályázatot, melynek lényege az volt, hogy az alábbi szellemes kérdésekre várták a választ fanjaiktól:
Szerinted lesz-e sas 2020-ban?
Mi a különbség a Kispál és a borz között?
Ha nem lesz sas, mi lesz?
Mi a vélemény, hogy az intercity büfékocsikban nem lehet bagózni?
Ha nő lenne -csávó- mekkora mellet szeretne magának? 
Miért nem egészséges a vegetáriánus koszt?”
Azok a rajongók, akik a kamerával rögzített „megfejtéseket” elküldték az együttes címére, akár a mozikban is viszont láthatják magukat.
Átlag: 5