Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ma kezdődik az Uránia Filmnapok programja

forrás:MTI | 2013.02.01. |
mozi, Uránia Filmnapok
Ma kezdődik az Uránia Filmnapok programja
Ma kezdődik az elmúlt száz év magyar filmterméséből válogató Uránia Filmnapok programja. A háromnapos rendezvény célja, hogy legyen filmes ünnep februárban, mert idén elegendő számú új magyar film híján elmarad a Filmszemle.

A filmnapok keretében 34 vetítés lesz, emellett több szakmai program is színesíti a kínálatot. A legkorábbi alkotások némafilm-ritkaságok lesznek, a legújabb magyar film pedig Pálfi György Final Cut - Hölgyeim és Uraim című munkája. A rendezvényen látható lesz továbbá Tarr Béla A torinói ló című filmje, valamint olyan emblematikus alkotások, mint a Kopaszkutya, a Sose halunk meg, a Kontroll, a Dealer, a Johanna, az Eszkimó asszony fázik, a Még kér a nép vagy a Szerelem című filmek.
   
A rendezvényt szakmai programok színesítik, pódiumbeszélgetéseken olyan témákat járnak körül, mint a mozgóképes archívumok jelene, a magyar filmhang jelene és jövője, emellett szombaton itt tarja a Magyar Filmművész Szövetség rendkívüli közgyűlését. A filmnapokon fellép Filmslágerek című műsorával a Hot Jazz Band, és élő zongorakísérettel lesznek láthatók némafilm-ritkaságok.

Még nincs értékelve