Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nemcsak a filmvásznon dögösek

A szexi Oscar-díjasok karrierje nem mindig sablonszerűen indult

Balogh Mia | archív | 2013.05.08. |
Oscar-díjasok
Nemcsak a filmvásznon dögösek
Sikerfilmekben szerepelnek, bankszámláikon gyűlnek a milliók, ráadásul szépek és dögösek – összeállításunkból kiderül, kik az utóbbi évek legszexibb Oscar-díjas színésznői. Ha közeleg a tavasz, az a filmek, a divat és a gyönyörű nők rajongói számára egyet jelent azzal, hogy várni lehet az Oscar-díjátadó gálát. A filmes eseményen nemcsak a legsikeresebbeket ismerik el, hanem a legsikkesebbek is hosszú időre bekerülnek a köztudatba.

Az idei, 85. Oscar gálán legalább annyian beszéltek Jennifer Lawrence szépségéről és pánt nélküli Christian Dior Couture estélyijének kifogástalanságáról, mint arról, hogy a mindössze 22 éves sztárt a legjobb színésznőnek járó aranyszobrocskával jutalmazta a szakma. Jennifer mosolyogva indult, hogy átvegye a díját, ám az emelvényre menet elbotlott mesés ruhájában. Ezt később poénnal oldotta fel, ami talán még több mozirajongó kedvencévé tette őt.

A problémás lány és az átváltozó művész

Presztízs Magazin

De ki ez a lány, aki alig több mint 20 évesen elérte azt, amiről a színésznők sokszor még a negyvenes-ötvenes éveikben is hiába álmodnak? Nos, 14 éves koráig számára is csak álom volt a filmes szakma. Aztán miután egy nyarat Manhattanben töltött, és számos kisebb reklámszerepet kapott, úgy érezte, nincs más hátra, csak előre: belőle igenis színész lesz! Családja komolyan vette ambícióit, így Los Angelesbe költöztek, ahol először kisebb szerepek követték egymást. Jen játszott a Bill Engwall Show című sitcomban, majd a 2008-as The Poker House és Megváltás című filmekben. A nagy áttörést 2010-ben A hallgatás törvénye hozta meg számára, ami egy csapásra a Golden Globe- és Oscar-jelöltek illusztris listájára repítette. A szakma egyből kegyeibe fogadta: az X-Men: Az elsők című filmben, majd Az éhezők viadala mozikban is szerepet kapott, a Napos oldal című produkcióban nyújtott alakításának köszönhetően pedig díjra váltotta az Oscar-jelölést.
Jennifer egy problémás lányt alakít a Napos oldalban, ám vannak színésznők, akik a tökéletes teljesítmény – na meg az Oscar – reményében attól sem riadnak vissza, hogy külsőleg is teljesen átváltozzanak. Charlize Theron például fogpótlást kapott és 15 kilót szedett fel A rém című mozira készülve, amiben Aileen Wournos-t alakította. Ez a karakter a valóságban létezett: prostituált és sorozatgyilkos volt. A színésznőt saját ifjúkora is inspirálhatta, ugyanis erőszakos édesapja miatt számtalan borzalmas emléket őriz. 15 éves volt, amikor mamája lelőtte a férfit, mert rájuk támadt. Az asszonyt nem ítélték el, a lány pedig elhagyta Dél-Afrikát. Megnyert egy modellversenyt: Európában és New Yorkban folytatta a modellkedést. Térdsérülése miatt a balettáncosi karrier helyett a színészet felé fordult: 18 évesen fedezte fel egy ügynök Los Angelesben, és néhány hónap múlva megkapta első szerepét, karrierje pedig Az ördög ügyvédje című mozi után pillanatok alatt beindult. Napjainkban rövid hajjal rója Hollywood utcáit, ugyanis a Mad Max: Fury Road című film kedvéért kopaszra borotváltatta magát. Azonban így is mindenhol megfordulnak utána a férfiak, elképesztően csinos, boldog és egyéves örökbefogadott kisfiának, Jacksonnak köszönhetően magabiztosabb, mint valaha.

Aki mindent elért

Presztízs Magazin

Angelina Jolie is lelkes örökbefogadó anya sokak szemében, mások inkább a dögös színésznőt, a szexi nőt látják benne. A sztáranyuka az Észvesztő című, 1999-es filmért kapta meg a legjobb női mellékszereplőnek járó aranyszobrocskát. Angelina számára már gyermekként egyértelmű volt, hogy színész szülei példáját kövesse. Édesapja, a szintén Oscar-díjas Jon Voight és mamája, a 2007-ben elhunyt Marcheline Bertrand sem emeltek akadályokat, így a fiatal lány elindulhatott az önmegvalósítás útján. 16 évesen modellkedni kezdett, és videoklipekben, kisfilmekben szerepelt, ám az igazi áttörésre várnia kellett. Jó néhány kisebb szerep után A csontember című film hozta meg számára ezt, amit a Lara Croft: Tomb Raider mozik sikere követett. A színésznő 2004-ben kezdte forgatni a Mr. és Mrs. Smith című produkciót, ahol összejött Brad Pittel. Ám kapcsolatukat csak jóval később vállalták fel hivatalosan, ugyanis a színész ekkor még Jennifer Aniston férje volt.
Angelina tehát mindent elért, amiről sokan álmodni sem mernek: sikert, pénzt, csillogást, boldog családot, és persze filmes projektjei mellett jótékonysági munkája révén is számos rajongót szerzett világszerte. Emellett ritka az olyan magazin, ami nem választotta még be a világ legszexibb és/vagy legbefolyásosabb hírességei közé. Persze kritizálják is, egyeseknek filmjei nem tetszenek, mások a személyiségével nem szimpatizálnak, megint másoknak az nem jön be, hogy egyre soványabb.

Presztízs Magazin

Hasonlóan kemény kritikákat kapott a súlya miatt Jennifer Hudson: a Dreamgirls című moziért Oscart nyert 31 éves színész-énekesnő korábban túlsúlya miatt volt kénytelen elviselni a rosszindulatú megjegyzéseket, viszont láthatóan nem törődik azzal, ki hogyan vélekedik róla – egyszerűen csak boldog akar lenni. Erre törekedett egész életében, ami a látszat ellenére nem volt könnyű. Az egyik gyorsétterem-lánc alkalmazottjaként jelentkezett az American Idol tehetségkutatóba. Mindenkit elvarázsolt hangja és tehetsége, és bár a versenyt nem nyerte meg, a zene és a film világa nem feledkezett meg róla. Egymást érték a felkérések, melyek közül egy lehetőség volt számára a Dreamgirls castingja. Egy internetes oldal szerint 782 kolléganőjét utasította maga mögé az Effie White szerepéért folyó küzdelemben, ami végül Oscar-díjat ért számára.Nem törődik a kritikákkal

Presztízs Magazin

Jennifer számos rajongóját nem érdeklik a híresség súlyproblémái, sőt, a világ legszebb és legdögösebb sztárjának tartják. Sokan hasonlóan vélekednek Kate Winsletről is, sőt, egyre többen örülnek, hogy végre él egy olyan színésznő a világon, pontosabban Hollywoodban, aki az egészséges testkép, a derű és a harmónia fontosságát hangsúlyozza. A felolvasó című moziért a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjjal jutalmazott sztár a karrierje korai szakaszában még arra törekedett, hogy vékonyabb lehessen. Az Értelem és érzelem, a Lidércfény és a Hamlet című produkciók után megkapta James Cameron 1997-es szuperprodukciójában, a Titanicban Rose szerepét. Ám hiába nyújtott remek teljesítményt, sokan csak telt idomairól beszéltek. Vigasztalhatta azonban, hogy a filmnek köszönhetően a legfiatalabb kétszeres Oscar-jelölt színésznővé avanzsált, illetve számos rendező és producer megjegyezte a nevét. A helyzet a mai napig változatlan – a 37 éves Kate válogathat a munkák között: jelenleg Labor Day című filmjének utómunkálatai zajlanak, két másik produkciója pedig előkészületi fázisban van.

A bemutatott világsztárok példáján is jól látszik, a közönség legtöbbször nem azokat találja a legszexibbnek, akik tökéletes alakkal rendelkeznek, és mindig hercegnőkként ragyognak Hollywood legszebb csillagai közt, hanem sokkal inkább azokat, akikben valami pluszt, különlegeset látnak. De hogy ez pontosan mi, azt nem szeretnénk elárulni – keresse meg ki-ki magának a kedvenceiben!

Még nincs értékelve