Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Tarr Béla díjat kap Brémában

forrás:MTI | filmtekercs.hu | 2013.01.16. |
film, kultúra
Tarr Béla díjat kap Brémában
Tarr Béla kapja idén a Brémai Filmdíjat, amelyet csütörtökön immár 15. alkalommal adnak át az észak-németországi városban.

A díjat a Gut für Bremen elnevezésű alapítvány hozta létre. Az elismerést csütörtökön a brémai városházán veheti át Tarr Béla. Levetítik A torinói ló című filmjét is; a 2011-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Ezüst Medvével díjazott alkotást a magyar rendező mutatja be a nézőknek - tájékoztatta a Magyar Filmunió szerdán az MTI-t.
   
A Brémai Filmdíjról döntő zsűri tagja volt Cristina Nord berlini filmes újságíró és tanár, Pepe Danquart Oscar-díjas filmrendező, valamint Rainer Rother filmtörténész, a berlini filmmúzeum művészeti vezetője.
   
"Más európai filmkészítőhöz nem hasonlíthatóan Tarr Bélának sikerült létrehoznia egy egyedülálló és öntörvényű mozgóképes univerzumot. Filmjei esztétikája és narratívája excentrikus; formai tudatossága, hosszú és lebegő snittjei, a korszellem diktátumainak elutasítása: mindezek magukkal ragadják azokat, akik megismerkednek Tarr oeuvre-jével" - szerepel a zsűri indoklásába.

Még nincs értékelve