Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A jeruzsálemi Szent Sír-templomot bezárhatják a kifizetetlen vízszámla miatt

forrás: mti | 2012.11.07. |
A jeruzsálemi Szent Sír-templomot bezárhatják a kifizetetlen vízszámla miatt
A jeruzsálemi Szent Sír-templomot - a Jézus halálának és feltámadásának helyét magában foglaló épületegyüttest - a bezárás veszélye fenyegeti, ha nem sikerül rendezni a mintegy 2,3 millió dolláros vízszámlát.

A görög-ortodox patriarchátus neve elhallgatását kérő egyik munkatársa úgy nyilatkozott, hogy a templom a csőd szélén áll. A Hagihon vízszolgáltató vállalat nyolc évvel ezelőtt állított ki először számlát a templomnak, mivel korábban a jeruzsálemi hatóságok biztosították a szolgáltatást. A The Christian Postnak nyilatkozó munkatárs elmondta: a templom a továbbiakban nem kíván semmiféle kapcsolatot fenntartani a vízszolgáltatóval, inkább megkéri a híveket, hogy a szertartásokra hozzanak magukkal palackos vizet.
    Dimitri Dilani, a szentföldi Keresztény Nemzeti Koalíció vezetője attól tart, ha nem sikerül megoldást találni a problémára, a templom nem kerülheti el a bezárást. Elmondta, hogy az egyházi vezetők levelet küldtek a világon működő görög-ortodox patriarchátusoknak, a Vatikánnak, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek és Simon Peresz államfőnek, arra kérve őket, hogy lépjenek közbe.
    Jigal Palmor izraeli külügyi szóvivő közölte: a vízszolgáltatás nem fog megszűnni a templom számára, a kormány vízügyi hatósága már utasította a Hagihont, hogy vonja vissza a templom bankszámlájának zárolására vonatkozó utasítását.
    A Szent Sír-templom - amelyet 326-ban építtetett Nagy Konstantin császár - Jézus halálának helyét (a Golgotát) és feltámadásának helyét (a Szent Sírt) magában foglaló épületegyüttes Jeruzsálemben, egyike a turisták által leggyakrabban felkeresett látványosságoknak.

Még nincs értékelve