Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A német államfőt fogadta a pápa

forrás: mti | 2012.12.06. |
A német államfőt fogadta a pápa
A gazdasági válságról és Európa jövőjéről is szó volt XVI. Benedek és Joachim Gauck német államfő csütörtöki találkozóján a Vatikánban.

"Az európai eszméről beszéltünk és arról, hogy ezt az eszmét nem szabad feladni" - számolt be a pápai audienciáról Joachim Gauch az őt kísérő német és olasz újságíróknak.        A német szövetségi elnököt a német pápa a Vatikánban fogadta. Több mint félórás négyszemközti megbeszélésükön XVI. Benedek arról a "vitáról is kérdezett, amely Németországban Európa jövőjét kíséri" - tette hozzá Gauck.
    Az államfő Tarcisio Bertone szentszéki államtitkárral és Ettore Balestrero vatikáni külügyminiszterrel is tárgyalt. A szentszék közleménye szerint a megbeszéléseken a nemzetközi politikai helyzetről, a gazdasági válságról, valamint a globalizált és szekularizált társadalom kihívásairól is szó esett.
    Az újságíróknak Georg Gaenswein, a pápa titkára elmondta, hogy XVI. Benedek német munkatársaival tartotta meg az Olaszországban egyébként nem ünnepelt Szent Miklós napját, amelyen egy csokoládémikulást kapott ajándékba.

Még nincs értékelve