Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kiállítás a művészi stratégiákról a Lumúban

forrás: mti | 2012.07.04. |
Kiállítás a művészi stratégiákról a Lumúban
Gyűjteményének emblematikus, illetve kevésbé ismert művei segítségével mutatja be a különböző művészi pozíciókat és stratégiákat a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú) péntektől látogatható új kiállítása.

Az október 23-ig látható A hős, a hősnő és a szerző - válogatás a gyűjteményből című tárlaton számos új szerzemény, Beke László, Bukta Imre, Csáki László, Ion Grigorescu, Ladik Katalin, Allan Sekula, St.Auby Tamás és Tibor Zsolt alkotásai láthatók. Emellett a gyűjtemény ritkábban látható darabjai, Lourdes Castro, Nat Finkelstein, Alfred Hrdlicka, Molnár Péter és Marta Pan művei is szerepelnek a kiállítás anyagában.
    A tárlat abból a kettős szerepből indul ki, miszerint a művész gyakran egyszerre létrehozója és főszereplője is saját műveinek - közölte a múzeum szerdán.
    Mint írták, a különféle szerepfelfogások sokféle lehetséges viszonyulást eredményeznek: a művész kerülhet a mágikus erővel felruházott alkotó, a szenvedő emberi lény, a társadalmi szerepében elfogadott férfi, illetve nő vagy akár a társadalmat kritikusan, esetenként iróniával szemlélő tervező szerepébe. Az alkotók mindezt néha személyes nézőpontból megjelenítve tárják a nézők elé, máskor távolságtartással tekintenek témájukra, vagy szinte társadalmi víziót kínálnak számunkra. A kiállított művek ezeket a különböző művészi pozíciókat és stratégiákat mutatják be az érdeklődőknek.
    A tárlaton a közönség a korábban említetteken túl megtekintheti még a többi között Baranyay András, El-Hassan Róza, Gérard Gasiorowski, Kis Varsó, Komoróczky Tamás, Maurer Dóra, Ciprian Muresan, Németh Ilona, Nagy Kriszta, Tatjana Nazarenko, Pablo Picasso, Dmitrij Prigov és Andy Warhol egy-egy művét.

Átlag: 5