Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kulturális ajánló

R. Szabó Zsuzsa | archív | 2013.03.18. |
kultúra
Kulturális ajánló
Az arcok térképe sorsokat, életutakat, személyiségtípusokat, érzelmeket rejt. Az arc a nagyon nehezen körülírható emberi tartalom színtere, az ember szellemiségének képviselője. Egyszerre múlt és jelen. Az Ernst Múzeum Tükör által homályosan –Arcok tegnap és ma címmel nyitotta meg új kiállítását. Az emberi arc megragadásának, a róla készített lenyomatoknak a képzőművészeti vonatkozásait járja körbe. A portré erejét, az arcban rejlő lehetőségeket hivatott bemutatni.

A portré a képzőművészet meghatározó műfaja. A kifejezés hagyományosan az emberi arc ábrázolását, egy személy külsejének és személyiségének bemutatását jelenti. Az egyszerű műfaji meghatározás ellenére az elmúlt évtizedekben kevés olyan jelentős alkotás született, melyek esetében a definíció teljességgel érvényesülne.
A tárlat fő kérdései között szerepel, hogy az internet világában mit jelent a portré, illetve mi a funkciója, célja a portrékészítésnek a kortárs képzőművészetben. A kiállítást rengeteg kísérőprogram színesíti, többek közt filmvetítések és elemző tárlatvezetések.

Tükör által homályosan – Arcok tegnap és ma
Budapest, Ernst Múzeum
Megtekinthető: 2013. április 07-ig

FILM

Presztízs Magazin

Bűnös város

Ruben Fleischer rendező akció dús krimije, a Gengszterosztag azt ígéri nézőjének, amit a cím sugall: bűnözést, korrupciót, etikátlan harcokat, nehézfiúkat, narkót.
Mickey Cohen gengszterfőnök (Sean Penn) rettegésben tartja Los Angeles városát, a rendőrök és politikusok behódoltak neki. Pár tisztességesen küzdő zsaru mégis megpróbál leszámolni a maffiával. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling) azonban megtapasztalja, hogy a kíméletlen eszközökkel dolgozó bűnözőkkel nem alkalmazhatnak bejáratott módszereket. Kell persze szerelem is, így végül az erkölcsi világrend is helyreáll. A gengszterfilmes kliséket kedvelő nézőknek ajánljuk.

Gengszterosztag (Gangster Squad) – színes, feliratos, amerikai krimi, 115 perc, 2012.

Rendező: Ruben Fleischer
Forgatókönyvíró: Will Beall, Paul Lieberman
Zeneszerző: Carter Burwell
Operatőr: Dion Beebe
Szereplők: Josh Brolin, Ryan Gosling, Sean Penn, Emma Stone, Giovanni Ribisi, Mireille Enos, Robert Patrick, Anthony Mackie.

Presztízs Magazin

SZÍNHÁZ

Csalók és szeretők

Az olasz komédia mestere, Carlo Goldoni műveiben az emberi gyarlóságot teszi nevetségessé. A Katona József Színház a komédiaíró A nyaralás című művét álmodta színpadra.
A kevésbé ismert darab a házasság kockázatait és mellékhatásait figurázza ki. Egy előkelő társaság úri mulatságon vesz részt. A csöppet sem tiszta lelkiismeretű férfiak és nők a test örömeiben dúskálnak, esznek, isznak, egymást gúnyolva kacagnak. A titkokkal és erotikus kicsapongásokkal fűszerezett történetben a házigazda csalja a feleségét, a feleségnek is szeretője van, de a szerető más nőkkel csalja őt.
Az olasz temperamentumot megidéző vígjátékban többek között Ónodi Eszter, Fullajtár Andrea, Jordán Adél és Vajdai Vilmos játszik.

Carlo Goldoni: A nyaralás
Katona József Színház
Rendező: Mohácsi János

FESZTIVÁL

Presztízs Magazin

Érzékek birodalma

Budapest legrangosabb összművészeti fesztiválja, a Budapesti Tavaszi Fesztivál világsztárokkal várja közönségét március 22. és április 7. között. A neves külföldi előadók névsorában ott van Patricia Petibon, a Münchener Kammerorchester, valamint Joshua Bell és az Academy of St Martin in the Fields.
A fesztivál egy különleges bemutatóval is szeretné megörvendeztetni a nagyérdeműt, Vörösmarty Mihály filozofikus verses mesedrámáját, a Csongor és Tündét, a zene mellett látványos vizuális világ idézi meg. A Művészetek Palotájában tartandó bemutató mély hatást szeretne gyakorolni érzékeinkre.

Budapesti Tavaszi Fesztivál
2013. március 22.– április 7.

 


KÖNYV

Presztízs Magazin

Márkák harca

A reklámok a modern kor talizmánjai – mondják. A tudatalattinkba is be szeretnének kúszni. A márkáknak hatalmas csatát kell folytatniuk azért, hogy elnyerjék a fogyasztók figyelmét. A közösségi oldalak ehhez kiváló terepnek bizonyulnak, hiszen párhuzamos valóságként létezünk bennük, rengeteg impulzussal találkozva ott.
A ROI a közösségi médiában című könyv megvizsgálja a fogyasztói szokásokat, a befolyásolás terepeit és módszereit, a márkaimázs összetevőit. A közösségi marketing stratégiák mellett mérési módszereket is bemutat. A jól felépített, hatásos marketingkampány ismérveit számba vevő kiadvány frissen és rengeteg ötlettel reagál a jelenlegi médiafogyasztói szokásokra.

Guy Powell-Steven Groves- Jerry Dimos: ROI a közösségi médiában – Hogyan növelhető a marketingbefektetés megtérülése? HVG Kiadó, 2012.

 

Még nincs értékelve