Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

NEW CRAFT 2014

Kiállítás a BKF Kézműves szakának legsikeresebb diplomamunkáiból Szentendrén

sajtóanyag | sajtófotó | 2014.08.26. |
NEW CRAFT 2014
NEW CRAFT 2014
A New Craft 2014 című kiállítás a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Kézműves BA szakán frissen végzett hallgatók legsikeresebb diplomamunkáit mutatja be. A négy specializáció – festett-nyomott textilművesség / kerámia / öltözék- és kiegészítő-tervező / szövő-textilművesség – hallgatói a hagyományos technikákat továbbgondolva a formai és elméleti inspirációkra, valamint kutatásaikra alapozva új anyagok, formák és rendszerek kialakításával újraértelmezték a kézművességet és azt kortárs hangon szólaltatják meg.

Az anyagtársítások, a kézi és digitális technika ötvözése teret enged a játékosságnak, jelen, múlt és jövő szimbiózisának. Rétegek, kapcsolódási pontok és struktúrák váltakozó ritmusa emeli ki az anyagokat síkból a térbe, miközben az elem- és sorozatrendszerek megalapozzák a variálhatóságot, a moduláris rendszerek kialakítását. A szerkezetek és minták ritmusa erősíti fel a különböző anyagok egymásra hatását, a forma és a tartalom egysége kommunikációs csatornát alakít ki a tárgy és felhasználója között.

Presztízs Magazin

A kiállításhoz kapcsolódóan augusztus 30-án, kedden, 21 órától Virtuális Gardrób várja az érdeklődőket. A virtuális gardrób egy olyan stílusválasztási lehetőség és játék, ahol bárki beöltözhet egy egyszerű „I”formájú ruhába, és a BKF textiles hallgatói által tervezett vetített mintákkal kiválasztatja a számára legszimpatikusabb megoldást. Lehetőség van különböző formájú és színű mintázatok egymásra vetítésére is, ahol a modell mozgása alatt megfigyelhető a minták torzulása a térben. Az izgalmas és látványos játék közben tapasztalatot szerezhetünk térről, színről, mozgásról, látványról és önmagunkról.

Kiállítók: Fekete Ildikó, Bráz Noémi, Gottlieb Réka, Zachar Viktória, Simon Luca, Szabó Rita, Mázsi Boglárka, Erdélyi Blanka, Daróczi Tímea, Zámori Zsófi, Szabó Dóra, Delity Kitti

NEW CRAFT 2014
Kiállítás a BKF Kézműves szakának legsikeresebb diplomamunkáiból Szentendrén
Helyszín: Péter Pál Galéria, Szentendre, Péter Pál u. 1.
Megnyitó: 2014. augusztus 28. csütörtök, 18:00 óra
Megtekinthető: 2014. augusztus 29 – szeptember 07., 10-18 óra között (hétfőn zárva)

 

Még nincs értékelve