Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Rövid időre letakarták a kiállítást reklámozó Picasso-aktot az edinburghi repülőtéren

forrás: mti | 2012.08.09. |
Rövid időre letakarták a kiállítást reklámozó Picasso-aktot az edinburghi repülőtéren
Az utasok panaszára egy időre diszkréten letakartak az edinburghi repülőtéren egy óriásposztert, amely Pablo Picasso egy híres aktjával hirdette egy skót múzeum modern művészeti kiállítását, a múzeum reagálására a légikikötő azonban később eltávolította a fehér leplet a műről.

 A Femme nue dans un fauteuil rouge (Meztelen nő piros karosszékben) című, 1932-ben készült alkotást ábrázoló plakáttal a Picasso és a modern brit művészet című tárlatot reklámozza a Modern Művészetek Skót Nemzeti Galériája. A BBC hírszolgálata szerdán számolt be a történtekről a repülőtér és a múzeum illetékeseinek megszólaltatásával.
    A repülőtér első nyilatkozatában az utasok panaszaival magyarázta a poszter letakarására hozott döntését, és felkérte a múzeumot, hogy cserélje le a plakátot. John Leighton, a múzeum igazgatója válaszában "bizarrnak" nevezte a lépést. Mint hangsúlyozta, a mai hirdetésekben számtalan formában jelennek meg nőkről készült felvételek, amelyeken a modellek ruhátlanul vagy lengén öltözve láthatók anélkül, hogy azt bárki kifogásolná, "valamiért a világ egyik leghíresebb festőjének egy aktját olyan zavarónak találták, hogy ki kellene cserélni."
    A légikikötő vezetősége a múzeum közleményének hatására felülbírálta korábbi döntését, és eltávolította a plakátot borító leplet. Miközben arra hivatkozott, hogy az intézkedésre azért került sor, mert az utasok panaszait mindig komolyan veszi, bocsánatot kért a kiállítás szervezőitől a "kavarodásért".

Még nincs értékelve